Select Page

sztmarton

2015 november 9-13 között iskolánkban Szent Márton hetet rendeztünk. A hét a megnyitóval kezdődött, amelyet 2. a osztályos tanulók adtak elő Szent Márton napi vigasságok címmel. Ezt a napot az encsi Városi Sportcsarnokban folytattuk, ahol diákjaink játékos sorversenyen vettek részt. Ez a nap megalapozta a következő napok hangulatát, hiszen jó hangulatú, sportszerű játékkal küzdöttek az évfolyamok egymás ellen.

Kedden szavalóversenyt tartottunk, ahol tanulóink szép eredményeket értek el.

A következő nap az alsó tagozaton Alkotéka címmel kézműves és ügyességi feladatokban vettek részt a gyerekek. Készíthettek libát, hajtogathattak Szent Márton püspöksüveget, termésekkel díszíthették Szent Márton palástját és színezhették Szent Márton életét bemutató képeket. Az elkészült alkotásokat büszkén vitték haza. Ezen a napon a felsős diákok Libaliciten játszottak, ahol Szent Márton életéről való ismereteikről adtak tanúbizonyságot.

Másnap az alsósok rajzversenyen mutatták meg képességeiket, az 1-2. évfolyam a Liba bál című mesét, a 3-4 évfolyam a Ludas Matyit dolgozták fel. Ezen a nap délután a felsős osztályok egy-egy libát öltöztettek a Liba szépségversenyre, majd felvonultak és megmutatták az osztályok ötletes, vidám libáikat.

A hét utolsó napja az értékelés és az eredményhirdetésről szólt, valamint a záró nap délutánján Liba dizsit tartottunk, ahol a hangulat a tetőfokára hágott. A tánc után és közben jól esett a szülők által készített libazsíros kenyér és tea.

Programokban gazdag Szent Márton hetet zártunk.

Megszakítás