A Szent László Katolikus Iskola farsangi karneválja

Intézményünk 2019. február 22-én, immár hetedik alkalommal tartotta meg télbúcsúztató, jelmezes karneválját a Városi Sportközpont tornacsarnokában.

Ez az iskola legnagyobb szabású rendezvénye, hiszen ilyenkor együtt mulat tanuló, pedagógus és szülő egyaránt. A zenés-táncos maszkabált iskolánk lelki vezetője, dr. Garancsi László atya nyitotta meg.

A köszöntő után a jelmezcsoportok léptek színpadra. Ötletgazdag, fergeteges produkciókkal kápráztatták el a közönséget az osztályok tanulói.

A következő produkciókat láthatták: Iskolánk első karneválozói, Kinder meglepetés figurák, Cowboyok, Mesés télűző csapat, Cosinus tanárnő és diákjai, Tűz, Balatoni nyaralók, UV táncosok, Vidám állatkert, Az iskola rabjai, Risza viadal, Retro party részvevői, 7. b rapszódia valamint a Stickman Dance. Elismerés illeti mind az alsó és mind a felső tagozatos diákok munkáját. Az egyedi jelmezek, hangulatos, humoros előadások, kreatív és sokat gyakorolt elemek magas színvonalúvá emelték a nagyböjt előtti farsangi mulatságunkat.

A jelmezesek felvonulása után az est fénypontja a nyolcadikosok nyitótánca volt. Negyvenkét tanuló vett részt a keringőben, akik elvarázsolták táncukkal a vendégeket. Hetek óta készültek rá, sokat gyakoroltak. Méltán mondhatjuk, nagyon szépen táncoltak. Az egybegyűlt nézősereg nem győzött gyönyörködni bennük. A lányok színes ruhái, a kellemes zene és tökéletes koreográfia egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy a tanulók csodás táncukkal valóban elbűvöljék közönségünket. Megható perceket éltünk át, amikor a gyerekek táncba hívták szüleiket is. Jó volt látni, hogy a szülők mennyire büszkék rájuk! Köszönjük végzős diákjaink aktivitását, dr. Krupárné Rakaczki Anna tanárnő szakértelmét és odaadó munkáját, mellyel felejthetetlen emlékké tették ezt a keringőt mindenki számára.

Ezután mindenki bekapcsolódott a mulatságba, Veres Zoltán tanár úr vezetésével folytatódott a Táncház, ahol a négy tagból álló népi zenekar szolgáltatta a dallamos talpalávalót. Jókedvvel, nagyon jó hangulatban ropták a táncot kicsik és nagyok, szülők és pedagógusok egyaránt az eddig tanult lépéseket felhasználva.

A néptánc után diszkózenével folytattuk farsangi bálunkat, melyet a tombolasorsolás követett. Több, mint egy órán keresztülsorsoltuk ki azokat a tárgyakat, melyeket helyi és környékbeli vállalkozók, cégek, osztályok, családok ajánlottak fel. Köszönjük és hálásak vagyunk érte, hogy sok gyereknek szerezhettünk örömet, s a befolyt összegből pedig intézményünk játszóterét tovább gyarapíthatjuk, hogy gyermekeinknek még több lehetőségük legyen az igényes kikapcsolódásra. A 283 csomag zsákbamacska is percek alatt elfogyott, melyet szintén felajánlásokból készítettünk el.

A tombolasorsolás után az alsó évfolyamos tanulók igyekeztek haza, hiszen ők hamar elfáradtak. A nagyobbak végig kitartóan táncoltak, élvezték a változatos zenét. Örömünkre szolgált az is, hogy iskolánk végzős diákjai közül többen visszajöttek a farsangra, hogy barátaikkal, tanáraikkal találkozzanak.

Köszönjük mindenkinek, hogy jelenlétével emelte az est színvonalát, s reméljük, hogy jövőre találkozunk ugyanitt!