4. a

Tanítók: Makranczi Sándorné of.
Simkó Mária

Bárány Dorina
Bialkó Anna
Bódi Kevin
Fazekas Fanni Zoé
Fazekas Kevin Elek
Fazekas Mirjam Petra
Fodor Viktória Lilla
Hegedűs Anna
Horváth Márton
Juhász Luca
Juhász Martin
Kemény Bence
Mihók Szabina
Mózes Orsolya
Orgona Dzsenifer
Pocsai Adél
Polgári Dániel
Serke Panna
Sohajda Zsolt Balázs
Szabó Gábor
Szabó Soma
Szacsuri Máté

Udvari-Nemes János
Varga Balázs
Virosztkó Fanni Niké
Zsigmond Brenda

***************************************

2018/2019. tanév

II. félév:

Május – Június – Nyárelő

A tavaszvégi, koranyári napok mindegyikét ajándékként éltük meg: még együtt lehetünk, még gyűjthetünk szép közös élményeket!

Májusban, a Szűzanya hónapjában naponta próbáltuk a színdarabunkat, melynek címe: Életünk útja. Ebben azt mutattuk meg, hogy születésünktől fogva hogyan jutottunk el idáig, a 4. osztály végéig, melyek voltak eddigi életünk legfontosabb állomásai. A jelenetek központi szereplője Jézus mellett Szent Kristóf volt, az úton lévők védőszentje.

A „premiert” szüleink, családtagjaink tekinthették meg, majd a hónap végén tanáraink, diáktársaink lehettek részesei. Az előadás jól sikerült, s mi fellélegezve vetettük bele magunkat a Gyereknap változatos eseményeibe. A vidám játékokat, rendezvényeket, bemutatókat rajzórán örökítettük meg.

Június elején kirándultunk egy jót: Aggtelekre látogattunk, ahol ámultunk a cseppkőbarlang csodáin, játszottunk egy nagyot és vásároltunk egy kicsit, majd visszafelé Edelényben álltunk meg, hogy a múltba kalandozzunk: a kastély gyönyörű helyszínt biztosított ehhez számunkra.

A hátralévő napok már valóban a búcsúról szóltak.

A színdarabba is belefoglaltuk jelmondatainkat, melyeket az alsó tagozatban megtanultunk, s igyekszünk tettekre váltani majd felsőben is.

 

„Hagyj fel a rosszal, tégy jót, törekedj békességre, és kövesd azt!” (Zsoltárok könyve)

„… dolgozni csak pontosan, szépen,
ahogy a csillag megy az égen,
úgy érdemes.”                                ( József Attila)

 

Magunkra és egymásra vigyázunk. És ezt be is tartjuk!  (Mi)

 

Végezetül álljon itt egy ima Szent Kristófhoz:

Szent Kristóf, óvj meg engem és szeretteimet minden balesettől, hogy ne érjen baj és bánat! Vigyázz rám, gondviselő tekinteted vesd le rám az égből, hogy mindig tudjam, a helyes utat járom, s ha te őrzöd lépteim, otthonomba biztosan haza találok.

 

Így legyen nyáron is, azután is, egész életünkben!

ISTEN VELETEK, VISZLÁT, 4. A-SOK!

ÁPRILIS

11-én, a Magyar Költészet Napján csodálatos emlékműsort láthattunk József Attila tiszteletére.

A 40 napos böjti időszak arra sarkallt bennünket, hogy jó dolgokat cselekedjünk, többet imádkozzunk, tisztítsuk meg lelkünket és testünket. Így vártuk Jézus feltámadását, a húsvét ünnepét.

Osztályunk több tanulója részese volt a passiónak. A korhű jelmezek és díszletek, de főleg a szereplők mély átélése elfeledtette velünk, hogy a tornaterem falai közt ülünk. Úgy éreztük, mi is ott kísérjük Krisztust szenvedésének útján a Golgotán…

A tavaszi szünetet meghosszabbítottuk, és egy családi napot töltöttünk Egerben. A bazilikában imádkoztunk, majd az érseki palota termeit tekintettük meg. Ide a belépőket a betlehemkészítésért ajándékba kaptuk.

Csilla tanár néni – minket is bevonva – játékosan, érdekesen mutatta be a hevesi megyeszékhelyet. Ebéd után a Dobó térre sétáltunk, majd ki-ki szabadon barangolhatott a város hangulatos kis utcáin.

Másnap a „Ki mit tud?”- gálaműsoron osztályunk legtehetségesebb zenészei, táncosai, énekesei arattak nagy sikert.

Ez a hónap vidám mulatsággal zárult, amikor Encs központjában megünnepeltük a Tánc Világnapját.

MÁRCIUS

Beköszöntött a tavasz! A tantermünket már virágok borítják: a nőnapi csokrokat festményeken örökítettük meg, papírból pedig tulipánokat hajtogattunk.

Az 1848-as forradalom emlékét még szebbé tették azok a lányok, akik az osztályunkból csatlakoztak az ünnepi kórushoz.

22-én, a Víz Világnapján kékbe öltöztünk. Szavakat gyűjtöttünk, bibliai történeteket olvastunk, beszélgettünk az éltető elemről. A rajzóránk fő témája is ez a nélkülözhetetlen folyadék volt.

25-én görögkatolikus liturgián emlékeztünk meg az Istenszülő Szűzanyáról, Krisztus Urunk fogantatásának – Gyümölcsoltó Boldogasszonynak – ünnepén.

FEBRUÁR

Februárban véget ért a Mini Suli foglalkozások sorozata. A leendő elsősöket ezúttal egy iciri-piciri mesével és több énekkel szórakoztattuk.

A hónap jelentős eseménye a farsangi bál volt. Hosszas gondolkodás után úgy döntöttünk, balatoni nyaralóknak öltözünk. Jelmezes produkciónk a nyarat idézte, de mi a tavasz eljöttét várjuk már nagyon!

I. félév:

JANUÁR

Utólagos karácsonyi ajándékként színházjegyeket kaptunk a szülői munkaközösségtől. Nagy volt az örömünk, hiszen 5-én Miskolcra utazhattunk, hogy megnézzük a Félőlény c. zenés mesejátékot.

A színdarab felidézte számunkra, mekkora hatalma van a szeretetnek, és milyen fontos az olvasás.

22-e, a Magyar Kultúra Napja nem kezdődött szokatlanul számunkra, hiszen mi minden reggel elszavaljuk a Himnusz első versszakát. Tanév végére megtanuljuk a teljes költeményt!

8.c osztályos társaink e napon egy népmese-feldolgozással örvendeztettek meg bennünket.

December:

Az adventi időszak Mikulás-várással, sok imával, gyertyagyújtásokkal, Szent Család-járással hozta el számunkra a karácsony – Jézus születésének – örömét.

November:

Az esős, szürke késő őszi napokba is igyekeztünk vidámságot csempészni.

Olvasásórán szólásokat, közmondásokat elevenítettünk meg. Igazán jól szórakoztunk egy-egy humoros jeleneten.

Énekversennyel emlékeztünk meg Szent Cecíliáról. A szakmai zsűri tagjai (Igazgató néni, Takács Edit és Boczán Zsófia tanár nénik és Buchala tanár bácsi) annyira elégedettek voltak, hogy csak első és második helyezéseket adtak ki.

A hónap végén sógyurmából készítettünk Betlehemet az Egri Főegyházmegye által meghirdetett versenyre. Sajnos nem nyertünk vele, de a közös alkotás, az együtt töltött idő szép élmény marad számunkra.

Október:

A missziós hónap első nagyobb eseménye a lelki nap volt, melyre – immár hagyományosan – megérkezett Sebastian atya, ezúttal két kongói diakónus és Antónia nővér társaságában. Előadásukkal, játékaikkal és a szentmisével feledhetetlenné tették számunkra ezt a napot.

Az időseket az encsi gondozóházban köszöntöttük. Sokat gyakoroltuk a műsort, de megérte! Az öreg bácsik, nénik velünk együtt énekeltek, meghatódva hallgatták szavalatainkat, s bizonyára fiatalságukat is sikerült felidéznünk, mert többüknek a könnyük is eleredt.

18-án – egymillió gyerek között – együtt imádkoztuk a missziós rózsafűzért a világbékéért.

Az 1956-os forradalom kitörésének napjáról koszorúzással, mécsesek gyújtásával emlékeztünk meg.

Idősek Napja:

Koszorúzás:

Lelki nap:

Rózsafűzér:

Szeptember:

Elérkezett az új tanév, amely számunkra az utolsó lesz az alsótagozaton.

Elhatároztuk, hogy jó magatartásunkkal, szorgalmunkkal, közös élményeinkkel, programjainkkal igyekszünk széppé és emlékezetessé tenni ezeket a hónapokat is.

Az ősz beköszöntét festményeinkkel üdvözöltük, melyekből csodálatos kiállítás alakult tantermünkben.

8-án, Kisboldogasszony ünnepén (Szűz Mária születése napján) különös szeretettel imádkoztunk és adtunk hálát égi Édesanyánkért.

Szépséges ünnepként éltük meg a Szent Kereszt felmagasztalását 14-én a görögkatolikus templomban.

27-én volt az a jótékonysági est, melynek teljes bevétele az indiai keresztény árvízkárosultak megsegítésére szolgált. Az osztályból nagyon sokan vásároltak belépő –vagy támogatói jegyet, az általunk készített rajzok ezeken és a meghívón jelentek meg.

30-án, A Magyar Népmese Napján a 2.b-sek egy színdarabbal, a 8.a osztályosok pedig meseolvasással leptek meg bennünket.

A hónap legelején örömmel idéztük fel nyári olvasmányainkat kincsesládáink (=kreatív olvasónapló) segítségével, a hónap végén pedig ellátogattunk a könyvtárba is.

Jótékonysági est:

Könyvtár:

Mise:

Népmese napja:

Olvasónapló:

Ősz:

2017/2018 tanév:

II. félév:

Június

Az első nyári hónapnak rögtön az 1. napján évfolyam-kiránduláson vettünk részt. Meredek, de szépséges útvonalon érkeztünk Füzér szépen felújított várába, ahol egy teljes délelőttöt töltöttünk: megismertük a történetét, gyönyörködtünk a kilátásban, a kápolnában pedig imádkoztunk.

A pálházi állomáson finom fagylaltgömböket fogyasztottunk, majd kisvonatra szálltunk, mely kőkapuig szállított bennünket. Ott sok időt tölthettünk a játszótéren, majd vezéreink, királyaink faragott szobrait látván visszarepülhettünk az időben, végül a hazafelé tartó út előtt egy kis „vizeskedéssel” frissítettük fel magunkat. Igazán jó móka volt!

4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján néptáncosaink énekeltek a városi megemlékezésen. Utána közösen imádkoztunk, és kértük a Szűzanyát: „Magyarországról, édes hazánkról, ne feledkezzél el szegény magyarokról!” – bárhol is élnek a nagyvilágban…

A tanévet ismét egy felejthetetlen gyereknap zárta, melynek végén együtt kiáltottuk nagy-nagy örömmel:

VAKÁCIÓ!!!

Május

A hónap első vasárnapján az Édesanyákat köszöntöttük. Soha nem feledkezünk meg Szűz Máriáról, mindannyiunk égi édesanyjáról. Iskolánkban Máriás csoport alakult, amelyhez osztályunkból is több lány csatlakozott, hogy rózsafüzér-imádsággal és Mária-énekekkel kérjék az áldást, a segítséget: családjainkra, a szükséget szenvedőkre, egész magyar népünkre.

Szent Fiának, Jézus Krisztusnak áldó szobrához is elzarándokoltunk Tarcalra a családi napon. A lelki feltöltődést testünk megmozgatása követte. Sok lehetőséget tartogatott e célból a jól felszerelt játszótér és kondipark. Szerencs volt a 2. állomás, ahol egy csodálatos lepke –és ásványkiállítást tekinthettünk meg.

Április

Ebben az eseménydús hónapban méltóképpen megünnepeltük 11-én a költészet, 22-én a Föld, 24-én a magyar viseletek, 29-én a tánc napját.

Március

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékezete mai napig őrzi számunkra a lelkesedés, a kitartás, az újrakezdés példáját. Iskolai ünnepségünkön felidéződtek a hajdani március 15-ei és az azt követő események.

Olvasásórán megtudtuk, mi az a toborzás, és a magyar huszárokról is sok ismeretet szereztünk. Énekórán kedvencünkké vált a Kossuth-nóta.

Közeledett a feltámadás ünnepe, a húsvét. Görögkatolikus osztálytársaink csodálatos passiójátékot mutattak be ebből az alkalomból.

Február

HA VAGYUNK  –  LEGYÜNK!

Ezzel a címmel tartotta előadóestjét Berecz András Kossuth-díjas ének -és mesemondó a szerencsi Rákóczi-várban febr. 21-én. Osztályunk szinte teljes létszámban ott volt, s remekül szórakozott.

Hasunkat fogva kacagtunk a mulatságos történeteken, ízlelgettük a régies, tájnyelvi kifejezéseket, elgondolkodtunk a szólások, közmondások jelentésén, s együtt daloltunk András bácsival, akinek a végén mindegyikünkhöz volt egy-egy kedves szava, mondata. A feledhetetlen estét egy ajándék-énekkel köszöntük meg, amit nagy örömmel fogadott a híres mesemondó.

Nagyon vártuk a farsangi bált, amikor kedvünk szerint különböző maskarákba bújhattunk. Ettünk, ittunk, jót mulattunk, sokat nevettünk, táncoltunk ezen a vidám estén.

Január

A művészeti iskolások gálaműsora szintén ebből az alkalomból rendeztetett meg. Néptáncosaink ezúttal egy rábaközi búcsúba invitáltak minket.

A Magyar Kultúra Napját január 22-én ünnepeljük. Kölcsey Ferenc 1823-ban e napon fejezte be a Himnuszt, nemzeti imádságunkat, melynek első versszakát minden reggel elszavaljuk. Egyenesen, mozdulatlanul állva, ahogyan illik.

„Aranycsapatunk” (Polgári Dani, Sohajda Zsolti, Virosztkó Fanni és Zsigmond Brenda) ezen a napon mindegyik osztályban előadott egy kis jelenetet a magyar nyelvről, ami kultúránk legfontosabb része. A verset tanító néni írta számukra:

NYELV – ÉRZÉK

Elindult egy kicsi fiú

nagyvilágot járni,

a magyar nyelv mestereként

szerencsét próbálni.

Kigondolta csalafintán,

hogy rejtett alany lesz,

és, mint egykor Mátyás király,

igazságot úgy tesz.

Folyt ugyanis az országban

ezer nyelvi vita,

aminek a levét bizony

milljom gyerek itta…

Tollbamondás, betűrejtvény,

nyelvhelyesség, ragozás…

– Hogy rágjam meg a szavakat,

ha tilos a rágózás?!

– J-t írjak vagy ly-t?

– Mondanák vagy mondanék?

– Ha a szótőt sem találom,

hol lehet a toldalék?

A kislegény fogta magát,

pedellusnak öltözött,

és egy hétre egy vidéki

iskolába költözött.

Hallgatta a nebulókat,

leste szavuk járását,

sokszor bizony nem értette

meg az agyuk forgását.

„Sirály! Király! Menő e nő!

Én kúl vagyok! Én meg laza!”

Pedellus Pál így mormogott:

„Hová lesz e magyar haza?!

Mivé válik anyanyelvünk?

A sok szennyet be kell nyelnünk?”

Rajta, pajtik, visszavedlem,

ez meszelő, s itt a vedrem!

Tisztítsuk meg a világot,

és, ki nyelvében hibázott,

fessük a lelkét tisztára,

mázoljunk hószínt a tintára!

Kedvesség, jószándék, türelem…

Szebbé lesz szavam és életem.

Megoldás: mosoly és ölelés!

Nem lesz a nyelvtan sem így nehéz!

Az első félév kiemelkedő tanulmányi és versenyeredményei

Kitűnők: Bialkó Anna, Fazekas Fanni Zoé, Hegedűs Anna, Mózes Orsolya, Sohajda Zsolt Balázs, Szacsuri Máté, Varga Balázs, Zsigmond Brenda

Jelesek: Fodor Viktória Lilla, Juhász Luca, Pocsai Adél, Polgári Dániel, Virosztkó Fanni Niké

Iskolai rajzverseny: Juhász Luca 1.; Mózes Orsolya 3.

Rajzverseny (osztály): Mózes Orsolya 1.; Fodor Viktória, Pocsai Adél 2.; Bialkó Anna, Juhász Luca 3.

Hernád-Völgyi tehetségkutató Fesztivál (Hernádszentandrás)

Néptánc: Juhász Martin, Juhász Luca 2.; Fazekas Kevin, Bialkó Anna, Mózes Orsolya 3.

Mesemondás: Szacsuri Máté 3.

Iskolai szavalóverseny: Sohajda Zsolt Balázs 1.

Környezetismereti verseny (Szikszó): Sohajda Zsolt Balázs 2.

Szent Cecília Énekverseny (Sátoraljaújhely): Mózes Orsolya 1.

Bolyai matematika csapatverseny (megyei): Szacsuri Máté, Varga Balázs, Zsigmond Brenda 10.

Bolyai nyelvész csapatverseny (megyei): Polgári Dániel, Sohajda Zsolt Balázs, Virosztkó Fanni Niké,                                         Zsigmond Brenda 1., országos 17.

Böngész csapatverseny („Kiskarácsony” – országos, levelezős): Polgári Dániel, Sohajda Zsolt Balázs, Virosztkó Fanni Niké, Zsigmond Brenda 1.

I. félév:

Szeptember – Újra együtt a nagy csapat!

Az iskolás napokat a nyári emlékek felidézésével kezdtük. A családi nyaralások mellett többen már táboroztunk is Tiszavasváriban és Encsen, a missziós táborban. Az utóbbi jelmondatát az egész tanévben magunkénak valljuk:

„Adjatok hálát mindenért!”

Az október is a missziók jegyében zajlott. Hagyomány, hogy Sebastian atya ilyenkor iskolánkba látogat. Ezúttal is tartott szentmisét, sőt a vezetésével fáklyás körmeneten imádkozhattunk az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Másnap társaival együtt (Sándor atya, Anna nővér Lengyelországból, Márkó, a brazil származású papnövendék) jó hangulatban, énekléssel, beszélgetéssel telt a lelki nap.

A rózsafüzér-imádságok és a Szűzanyáról való gyakori megemlékezés is a hónap része volt.

Adományokat (tanszereket, könyveket) is gyűjtöttünk a határainkon túl élő magyar gyerekek számára. Tanító néni sokszor emlegeti felvidéki (debrődi) és kárpátaljai (ráti) társainkat. Elhatároztuk, hogy ebben a tanévben – mivel már fogalmazást is tanulunk – levelet írunk majd nekik és megismerkedünk velük. Hátha egyszer találkozhatunk!

Október az idősek hónapja is. Ebből az alkalomból nagyszüleinket és a dédiket köszöntöttük egy kis műsorral.

Novemberben fő témánk a fenntarthatóság volt. Egyszerűen megfogalmazva: szűkebb és tágabb környezetünket, egész Földünket óvni kell, hogy utódaink is élhessenek rajta, hiszen Isten ajándéka minden, ami az életünket szolgálja. Fő céljaink: Tisztaság; Rend; Takarékosság.

December 2-án teremavató táncházban ünnepelhettük meg, hogy elkészült az új táncterem. A megnyitón nagy közönség előtt először, de máris nagy sikert aratva szólaltatta meg hegedűjét Fodor Viki és Virosztkó Fanni.

6-án Szent Miklós püspökről emlékeztünk meg. Görögkatolikus társaink ismét szép színdarabbal örvendeztettek meg bennünket.

A művelődési házban fotókiállítás nyílt a Szentföldről. Luca és Orsi csodás énekükkel tették szebbé a karácsonyra hangoló eseményt.

Az osztályunk nagyon készült a Szent család fogadására. Béke, öröm és reménység költözött velük a szívünkbe.

Az adventi készület során Wass Albert tanácsára megtisztítottuk lelkünket, de ünnepi díszbe öltöztettük osztálytermünket, iskolánkat is. Gyertyát gyújtottunk, közösen énekeltünk az óvodásokkal. Adélka, Máté és Viki verset mondtak. Zene –és énekszóval is köszöntöttük a kis Jézus születését.

A szülői munkaközösség színházjeggyel lepett meg bennünket, így megnézhettük Miskolcon a Minden egér szereti a sajtot című remek előadást.

Előtte sétáltunk egyet, s énekeltünk a városi Betlehem előtt.

A téli szünet előtti utolsó nap fő eseménye a szentmise volt. Büszkék voltunk azokra a lányokra, akik az ötödikesekkel együtt az angyalok kórusában énekelhettek a pásztorjátékban.

Az új évet január 3-án tesi-tánccal köszöntöttük. Reméljük, a tanév hátralevő részében is megmarad a vidámságunk.

Áldást is kaptunk az új esztendőre, hiszen mindjárt az első vasárnapján osztálymisén adhattunk hálát a Jóistennek. Mindenért!

 

******************************

2016/2017 tanév

Szeptember:

Nagyon jó volt ismét együtt kezdeni a tanévet! Nehezen rázódtunk bele a tanulásba, de a szabadidőt mindig kihasználtuk a vidám játékra, rajzolásra. Már könyvtárba is járunk! A kikölcsönzött könyveket az iskolában is szívesen olvassuk.

Október:

1-jén megünnepeltük a Zene Világnapját.

A missziós hónapban rendszeresen imádkoztuk a rózsafüzért. A lelki napon újra találkozhattunk Sebastian atyával és két missziós társával.

November:

Legemlékezetesebb az Erzsébet-projekthét volt. Vetélkedő, kézműves foglalkozás, daltanulás, rózsakeresés, rajz –és szavalóverseny színesítette napjainkat, középpontban Árpád-házi Szent Erzsébettel.

December:

Nagyon mozgalmas hónap volt. Osztályunkba is megérkezett a Mikulás. A hó még váratott magára, de mi már elkészítettük hóemberünket az iskolai versenyre. A leendő elsősök szülei nyílt tanítási órán jártak nálunk. Fő témánk ott is a hóember volt. A missziós adománygyűjtő napon beszerezhettük a karácsonyi meglepetéseket. Mézeskalácsot is sütöttünk, amivel a Szent Család-járáskor kínáltuk meg vendégeinket. A kis Jézus születését örömtánccal és karácsonyi dalokkal is megünnepeltük.

Második félév eseményei

TÉL:

A január végre igazi arcát mutatta meg nekünk, és elhalmozott bennünket mindenféle téli vigassággal: repültek a hógolyók, siklott a szánkó, sorakoztak a hóemberek…

Februárban könyvtári foglalkozáson készültünk a farsangra, majd jót mulattunk a bálban.

  

  

  

  

  

TAVASZ:

Március 8-án a fiúk virággal kedveskedtek a lányoknak.

  

  

  

Nemzeti ünnepünkre kokárdákat s csatajeleneteket rajzoltunk. Az évszak egyik vidám virágját, a pitypangot is megörökítettük.

  

  

  

  

  

 

22-én a Víz Világnapjára akváriumot készítettünk, egy hónappal később, amikor a Földet ünnepeltük, plakátot terveztünk.

  

  

  

Az idei családi nap a nagyböjtre esett. Kisgyőrbe utaztunk, hogy végigjárjuk a keresztutat, részt vegyünk egy érdekes népi hangszer-bemutatón és sétáljunk a csodás környezetben, a friss levegőn. A Bükk lábánál elhelyezkedő falu gyönyörű fafaragásokkal, kedves vendéglátókkal fogadott minket.

  

  

 

A Szent László-héten szüleinkkel, testvéreinkkel egy vidám középkori forgatagnak lehettünk részesei.

  

  

  

  

 

Május elején az édesanyákat köszöntöttük, majd lillafüredi évfolyam-kirándulással zártuk a hónapot.

  

  

  

  

  

  

  

 

NYÁR:

Kedvenc évszakunkat rajzórán pipacsokkal köszöntöttük.

Végre elékezett az utolsó „tanítási” nap. Rengeteg program, meglepetés várt minket az iskola udvarán. A tanévnek búcsút intettünk, de jókedvünket továbbvisszük a VAKÁCIÓ napjaira is!

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

**************************

**************************

2015/2016 tanév

Az 1.a osztályos diákok lelkesek, jól haladnak a tanulásban, buzgók az imádságban, és mindennek örülnek, ami a hétköznapjaikat színesíti. Az első félévben bőven volt részük efféle történésekben, melyeket egy-egy fénykép örökít meg:

kep01 kep02

Veni Sancte, tanévnyitó szentmise; Első nap az iskolában; Missziós napok; „Levelezés”; Szent Márton-hét; Mézeskalácssütés; Szent Család-járás; Karácsonyi szentmise; Az első hó! ; „Táncvarázs”; Szavalóverseny; Rajzverseny

kep48 kep47 kep46

kep45 kep44 kep03

kep04 kep05 kep06

kep07 kep08 kep09

kep25 kep24 kep23

kep19 kep18 kep15

kep17 kep16 kep14

kep13 kep12 kep22

kep21 kep20 kep28

kep27 kep26 kep49

kep29 kep30 kep38

kep37 kep36 kep35

kep34 kep33 kep32

kep31 kep39 kep40

kep41 kep42 kep50

kep11 kep10 kep43

Osztálymise
Az Úr napját szenteld meg!

A március 13-ai vasárnap különösen emlékezetes marad számunkra. Aznap a Szent Anna templomban osztálymise keretében adhattunk hálát Istennek minden jóságáért és az ő nagy szeretetéért. Imádkoztunk élő és megholt családtagjainkért és azokért az osztálytársainkért is, akik nem tudtak részt venni ezen a szentmisén. Kértük a Teremtőt, újítsa meg lelkünket és adjon bölcsességet számunkra, hogy képesek legyünk a jó útján járni, az ő akarata szerint. 

kepek0001 kepek0002 kepek0003

Március nagyböjti napjaiban kihajtattuk a jó cselekedet ágacskáit, és igyekeztünk megtartani, megtenni minden levélkéjét.

kepek0014 kepek0015 kepek0016

kepek0017 kepek0024 kepek0023

kepek0022 kepek0021 kepek0020

kepek0019 kepek0018

8-án a lányokat köszöntöttük.

kepek0001 kepek0002 kepek0003

kepek0004

Többen részt vettünk a népdaléneklési versenyen, így emlékeztünk a dalos kedvű márciusi ifjakra.

kepek0005 kepek0006 kepek0007

kepek0008 kepek0009 kepek0010

kepek0011 kepek0012 kepek0013

Április 29-én megünnepeltük A Tánc Világnapját. Az iskolában minden órát valamilyen tánccal kezdtünk: keringőztünk, rokiztunk, diszkóztunk, és természetesen kedvencünk, a néptánc sem maradt ki. Írásórán a tanult lépések nevét is le tudtuk írni! A szünetekben az udvaron folytattuk a mulatást.

kepek0001 kepek0002 kepek0003

kepek0004 kepek0005 kepek0006

Május: a Szűzanya hónapja. Az ő tiszteletére minden napot egy tized rózsafüzér-imádsággal kezdtünk az iskola hittantermében. Előtte elhangzott a Máriát dicsérni, hívek jöjjetek… kezdetű ének, a végén pedig a Boldogasszony anyánk sorai csendültek fel. Ezekben a napokban tisztább lett a lelkünk, erősödött a jóra való akaratunk. Még szilárdabban hisszük, hogy égi Édesanyánk szüntelen velünk van.

kepek0015 kepek0014 kepek0013

kepek0012

Ebben a hónapban köszöntöttük az édesanyákat, a nagymamákat, a keresztmamákat. Az iskolában versekkel, énekekkel, tánccal kedveskedtünk nekik.

kepek0011 kepek0010 kepek0009

kepek0008 kepek0007 kepek0006

kepek0005 kepek0004 kepek0003

kepek0002 kepek0001

Június 4. a Nemzeti Összetartozás Napja. Megemlékeztünk arról a szomorú napról, amikor Nagy Magyarországot szétdarabolták, és sok-sok magyar nem élhetett többé a hazájában.

kepek0001 kepek0013 kepek0012

kepek0011 kepek0010 kepek0009

kepek0008 kepek0007 kepek0006

kepek0005 kepek0004 kepek0003

kepek0002

Imádkoztunk minden magyar gyermekért és felnőttért, bárhol éljenek is a világban.

A tanév utolsó napjai vígan teltek. Egyik délután családi szalonnasütést rendeztünk. A diákönkormányzat remek gyereknapot szervezett számunkra. Fagyiztunk, kirándultunk, sokat játszottunk, „bemelegítettünk” a VAKÁCIÓ-ra.

kepek0014 kepek0015 kepek0016

kepek0017 kepek0018 kepek0019

kepek0020 kepek0021 kepek0022

kepek0023 kepek0024 kepek0025

kepek0026 kepek0027 kepek0028

kepek0029 kepek0030 kepek0031

kepek0032 kepek0033 kepek0034

kepek0035 kepek0036 kepek0037

kepek0038 kepek0039 kepek0040

kepek0041 kepek0042 kepek0043

kepek0044 kepek0045 kepek0046

kepek0047 kepek0048 kepek0049

kepek0050 kepek0051