KÖSZÖNTÜNK AZ 5. A OSZTÁLYBAN!

 

Osztályfőnök: Rácz Lászlóné
Napközis nevelő: Simkó Mária

Bárány Dorina

Berencsi Dániel Olivér
Bódi Kevin
Fazekas Fanni Zoé
Fazekas Kevin Elek
Fazekas Mirjam Petra
Fodor Viktória Lilla
Hegedűs Anna
Horváth Márton
Juhász Luca
Juhász Martin
Kemény Bence
Mihók Szabina
Mózes Orsolya
Orgona Dzsenifer
Pocsai Adél
Polgári Dániel
Serke Panna
Sohajda Zsolt Balázs
Szabó Gábor
Szabó Soma

Udvari-Nemes János
Varga Balázs
Virosztkó Fanni Niké
Zsigmond Brenda

Vidám bemutatkozással kezdtük az ötödik osztályt,
amelynek során megtudtuk, kinek mi áll közel a szívéhez.

Gyalogos zarándoklat a monoki búcsúra

Az osztályfőnökön kívül Bódi Kevin és Horváth Marcell képviselte osztályunkat ezen a búcsújáráson. Iskolánkból idén 66 fő (gyermek és felnőtt) vállalkozott a 24 km megtételére. Este a keresztúti ájtatosságon és a szentmisén már a kocsival érkező családtagok is részt vettek. Felemelő élményekkel gazdagodtunk.

Ma rendhagyó irodalomórát tartottunk, amelyen a gyerekek kedvenc meséiket, regényeiket ajánlották osztálytársaiknak.
Meghallgattuk Lassie örökzöld történetét; bepillantottunk korunk slágerkönyveibe, az Egy ropi naplójába és Harry Potter kalandjaiba; de nem maradhattak el kincseink, a magyar népmesék sem.
Az otthonról hozott könyvekből kis kiállítást is rendeztünk.
Köszönet a gyerekeknek a színvonalas bemutatókért!
10 éves a Szent Gyermekség Műve Magyarországon, ennek örömére szombaton missziós rendezvényen vettünk részt Budapesten.
Délelőtt a Szent István-bazilikában imádkoztunk és énekeltünk a szentmisén, meghallgattuk Erdő Péter bíboros úr tanítását, délután pedig kis zászlócskákkal vonultunk a Kossuth térre, ahol Sebastian atya kihirdette az előző tanév irodalmi és rajzpályázatának eredményét. Osztályunkból több tanulónak is tapsolhattunk, akiknek alkotásai a 2020-as missziós naptárt díszítik. Gratulálunk szép rajzához Hegedűs Annának, Juhász Lucának és Zsigmond Brendának, valamint volt osztálytársunknak, Bialkó Annának. Brenda az irodalmi pályázaton is a nyertesek között volt.
Mielőtt megtekintettük a lenyűgöző Országházat, ötödikes kis csapatunk közös fényképet készített a szép nap emlékére.
 

Október 3.

Kutyakonzervvel, táppal, szalámival felpakolva ma délután ellátogattunk a mérai gyepmestertelepre. Mivel a kutyusok reggel kapnak enni, a finomságokat ma már nem kóstolták meg, viszont óriási sikert arattak Orsi játékai, amelyekkel négylábú barátainknak kedveskedett egy kis izgalmat és színt hozva egyhangú napjaikba. A vastag nadrágoknak és pulcsinak is hasznát veszik majd a házikókban, hiszen itt a hideg. Egy órás játék után nehéz volt elválni a kutyusoktól, akiknek igyekeztünk sok-sok szeretet is adni a rövid idő alatt. Most az első 4 fős csoport: Orsi, Szabina, Viki és Bence utazott hozzájuk, de osztályunk többi tagja is nagyon várja már, hogy sorra kerüljön, hiszen az a tervünk, hogy minden héten elmegyünk majd a telep kis lakóihoz.

Október 4. az állatok világnapja – ne csak ekkor gondoljunk rájuk!

Október 1. a zene világnapja

Úgy gondoltuk, legméltóbban úgy ünnepelhetjük ezt meg, ha osztályunk zenészei kis koncertet adnak, mi pedig közösen énekelünk.

Először Mózes Orsi furulyázta gyönyörűen a Tüzed, Uram, Jézus, szítsd a szívemben! kezdetű ének dallamát, az osztály pedig „tüzet fogva”, el is énekelte.

Ezután Sohajda Zsolti fergeteges előadásában Máté Péter örökzöld slágerével bizonyította, hogy zene nélkül kevesebbet érnénk. Az osztály felszabadultabb része a padjában ropta a táncot a „tüzes” melódia hallatán.

Másnap folytattuk az ünneplést, és lelkesen tapsoltunk Fodor Viki nagyszerű hegedűjátéka, valamint Polgári Dani és Sohajda Zsolti virtuóz zongorázása után.

Az osztály nevében köszönöm szépen kis művészeinknek a csodás zenei élményeket!

Október 11.

A mérai gyepmesteri telepen tett első látogatásunk után egyik osztálytársunk visszament szüleivel, és haza vitt egy tündéri fekete kiskutyát, aki jó egészségnek örvend új családjában.

A következő héten a második csapat indult látogatóba. Brenda, Dzseni, Fanni és Janó is megtapasztalta, milyen kedvesek a kutyusok, és hálásak minden simogatásért.

Köszönet Fazekasné Mercédesznek, most többen fértünk az autóba, így Bence másodszor is jöhetett, mert már nagyon várta, hogy újból találkozzon kis barátjával, a zsemleszínű Beethovennel.

Nagy lelkesedéssel megyünk, de szomorúan jövünk el, hogy ott kell hagynunk a kutyusokat. Négylábú kedvenceink is kifejezték emiatti bánatukat a múltkor, ezért most vittem nekik csontokat is, hogy vigasztalódjanak. A nagyok jól el is voltak a rágcsálnivalóval, csak a kicsik sírtak keservesen, hogy vége a játéknak.

A harmadik csapat is nagyon készül már a kutyusokkal való találkozásra.

 
Skip to content