4. b

1.b osztály  2015/2016-os tanév

Tanítók: Vargáné Czap Rita of.
   Czakó Eszter

Balla Dominik

Cservák Regina

Csősz Roland

Fülöp Jázmin

Girhiny Tamás Roland

Hernádi Zsófia

Jaskó Hanna

Kádas Balázs

Kóré Marcell

Kótai Zoltán

Krakkai Lili

Kundrák Bianka

Németh Ágnes

Németh Imre

Nyitrai Ádám

Orosz Janka

Orosz Tímea

Pásztor Jázmin

Petrovics Laura

Podráczki Bence

Rohály Zágon Ákos

Szarka Fanni

Török Lóránt

Török Tamás

Üveges Réka

Varga Melinda

Varga Virág

Varkoly Levente

1b

***************************************

Életképek az 1.b osztály életéből

 

Első nap az iskolában

2015. szeptember első napján nagy izgalommal, kedvvel és lelkesedéssel érkeztek meg a tanulók az iskolába, szép, hangulatos tantermekben kezdhettük meg az első osztályt.

1 2 6

5 4 3

Csapatépítés

Szeptember második hetének péntekén, tanítás után egy jó hangulatú családi összejövetelen vett részt az osztály Hernádszentandráson, csapatépítő ismerkedési délutánt tartva. A polgármester úr, Üveges Gábor szülő  a Tanodában és annak udvarán kedvesen fogadott minket, a játszóházban foglalkoztató pedagógusok segítségével,irányításával gyöngyöt fűztünk, társasjátékkal játszottunk, kártyáztunk, színeztünk. Az udvaron a fiúk fociztak és színes aszfaltrajz készítésére is volt lehetőség. Tea, zsíros kenyér, biozöldségek, sokféle finom, a szülők által meglepetésként elkészített ínycsiklandó sütemény várt minket a szépen terített asztalnál, amit jóízűen, a játéktól kifáradva fogyasztottunk el.

7 8

IX. Hernád-völgyi Tehetségkutató Fesztivál 2015.
Hernádszentandrás

Osztályunk 5 tanulója vett részt a Tehetségkutató versenyen, gyönyörű meséket adtak elő nagy átéléssel. A két különdíjasra nagyon büszkék voltunk: Cservák Regina Réka, Üveges Réka.

9 14 13

12 11 10

A Magyar Népmese Napja

A Magyar Népmese Napjáról megemlékeztünk, Csukás István Sün Balázs verses meséjét dramatizáltuk és adtuk elő az iskola tanulóinak töretlen lelkesedéssel.

15 16

 Szent Márton hét

A Szent Márton projekthét keretén belül a Sportcsarnokban sorversenyen mértük össze erőnket, az ügyességi feladatokat pontosan, gyorsan és lelkesen hajtottuk végre, jókedv és vidámság kíséretében.

17 18

Nyílt nap

A Nyílt tanítási napon nagyon sok szülő érdeklődve nézte meg a két tanítási órát. A sok érdekes feladatot és ügyességi játékot remekül végezték.

19 20

Koncert

A PaterRock együttes élményekben gazdag, hangulatos, dallamos perceket nyújtott tanulóinknak. Több ismert dalt velük énekeltünk.

21

Sebastián atya

Sebastian atyával egy egész napot töltöttünk el, gitáros szentmisén, hangulatos énektanuláson, a tornateremben érdekes egyházi kérdéseket tartalmazó vetélkedőn mértük össze tudásunkat, délután élő rózsafüzért alkottunk a zsibongóban.

22 23

Mikulás-vonat

December első hetében a népszerű Mikulás-vonattal utaztuk be Encs és Gibárt utcáit, a hideg ellenére ünnepváró hangulatban éreztük magunkat. Közben harsányan énekeltünk mikulás és téli dalokat.

24 25

Mézeskalács- készítés

A mézeskalács sütése családtagok segítségével történt, szebbnél szebb süteményeket gyúrtunk, sikáltunk, szaggattunk, sütöttünk, díszítettünk, a mézeskalács finom és karácsony közeledtét sejtető fenséges illata belengte az egész iskolát.

26 31 30

29 28 27

Szállást keres a Szent Család

Szállás keres a Szent Család- régi, sajnos lassan feledésbe merülő népszokását elevenítettünk fel, melyen szintén nagyon sok kedves érdeklődő jelent meg.

32 33

Táncház

A téli szünet előtt karácsonyi Táncházba invitált minket Reimond tanár úr, akinek vezetésével jókedvvel táncoltunk a három tagú népi zenekar által szolgáltatott dallamos talpalávalóra, felhasználva az eddig tanult lépéseket is, nagyon jó hangulatban. Méltó befejezése volt az eltel négy tanítási hónapnak, ami látszólag úgy elszállt, mint a pillanat, viszont rengeteg sok dolgot sikerült elsajátítanunk. Szeretnénk továbbra is így teljesíteni, Isten segítségével és áldásával!

34 35

 

Minisuli 

 Január 22-én nagy örömmel vártuk Mini- Suliba a nagycsoportos  óvodásokat, élmény volt egy közös órát tölteni a testvérekkel, volt  csoporttársakkal, barátokkal.

DSC_0419 DSC_0420

DSC_0426 DSC_0427

 

Szánkózás

  A tél ritka napjai közé tartozik, amikor megmutatja a havas tájat, kihasználtuk a sportolási lehetőséget, szánkónk hosszan siklott a lankás domboldalon.

Szánkózás 037 Szánkózás 049

A műveltség megalapozása

A műveltség megalapozása az iskolában és a családban történik. Nagyon fontos segítséget nyújt ehhez a könyvtár, osztályunk havonta veszi igénybe a szolgáltatását, örömmel kölcsönözzük és olvassuk is el a szebbnél szebb meséket, történeteket tartalmazó könyveket.

1 2

4 3

Farsangi bál 2016

Február 05-én farsangi bált rendezett iskolánk a Városi Sportcsarnokban. Osztályunk szép és ötletes jelmezekkel igyekezett emelni a rendezvény színvonalát.

10 8 7

6 5

Tantermünk

Az évszakoknak megfelelően díszítjük a tantermünket, változatos gyerekmunkánkat készítünk.

1 3 2

4 6 5

7 16 15

14 13 12

11 10 9

8

Ebédelünk

Az ebédlőben nagyon finom  ételeket eszünk naponta. Arra törekszünk, hogy  kultruáltan történjen az étkezés, a kés és a villa használatát is gyakoroljuk.

17 18 19

20 21 22

23 24

Húsvét az 1.b-ben

A húsvétot alkotó munkákkal,imádsággal,Krisztus feltámadását locsolkodással és tojásvadászattal ünnepeltük meg.

1 2 3

4 5 6

7 8 9

10 11 12

A Föld Napja alkalmából a Föld védelméről szóló figyelemfelkeltő szórólapokat osztottunk a járókelőknek

1 2

1

Középkori élményekben volt részünk az osztálykiránduláson

2 3 4

8 7 6

5 9 20

19 18 17

16 15 14

13 12 11

10 21 28

27 26 25

24 23 22

29 48 47

46 45 44

42 41 40

39 38 37

36 35 34

32 31 30

49 56 55

54 53 52

51 50

A Rox Bury discoban szórakoztunk.

18 17 16

15 14 13

12 11 10

9 8 7

6 5 4

3 2 1

Életképek a 2.b osztály életéből

2.b osztály  2016/2017-os tanév

Balla Dominik
Cservák Regina
Csősz Roland
Fülöp Jázmin
Girhiny Tamás Roland
Hernádi Zsófia
Jaskó Hanna
Kádas Balázs
Kóré Marcell
Kótai Zoltán
Krakkai Lili
Kundrák Bianka
Németh Ágnes
Németh Imre
Nyitrai Ádám
Orosz Janka
Orosz Tímea
Pásztor Jázmin
Petrovics Laura
Podráczki Bence
Rohály Zágon Ákos
Szarka Fanni
Szűcs Atanáz
Török Lóránt
Török Tamás
Üveges Réka
Varga Melinda
Varga Virág
Varkoly Levente
1

 

Már második osztályosok lettünk, nagyot nőttünk a nyáron…

A Magyar Népmese napja

2 3 7

6 5 4

A Magyar Népmese napján Vidor Ágnes Nagytakarítás a Napnál című meséjét adtuk elő saját feldolgozásunkban az iskola tanulóinak.

Hernádszentandrás

8 9 10

11 12 13

14 15 16

17 18

A Hernád-völgy tehetségkutató versenyen osztályunkból többen énekeltek, szavaltak. Vers kategóriában Üveges Réka I. helyezést ért el. Gratulálunk mindenkinek!

A Városi Könyvtárban jártunk

19 24 23

22 21 20

Könyvtári foglalkozásra szívesen járunk, örömmel kölcsönözzük a színes könyveket.

Sebastian atya

25

Sebastian atyával szép lelki napot töltöttünk el.

Rajzpályázat

26

Szarka Fanni a városi rajzpályázaton I. helyezést ért el, gratulálunk neki!

Október 23.

27 28

A Nagy Imre szobornál imádkoztunk és mécsest gyújtottunk.

SZENT ERZSÉBET PROJECTHÉT

Osztályunk nagy örömmel vett részt a Szent Erzsébet hét rendezvényein,íme egy kis ízelítő belőle:

A szavalóversenyen tanulóink szép sikereket értek el: Üveges Réka 2. ,Németh Ágnes 3. helyezett lett.

Minden résztvevőnek szívből gratulálunk és további jó eredményeket kívánunk!

Szent Erzsébet kenyerét minden osztályba,így hozzánk is behozták a korhű ruhába öltözött hetedikes lányok. Megható volt.

Kenyérosztás
Táblaképünk Szent Erzsébet tiszteletére

A csütörtök délután a kézműves foglalkozásé volt. Nagyon örültünk az ötletes feladatoknak, a szabadidő hasznos eltöltésének, a Szent Erzsébet életét bemutató filmnek.

A péntek délután a zenének lett szentelve. Polgári János kántor bácsi 3 barátjával még Ináncson alapították a karizmatikus megújulás dalokat játszó,minden őket hallgatónak örömet  okozó és Jézushoz közelebb  hozó zenekarukat. Köszönjük ezt a feledhetetlen koncertet!

Szent Erzsébet hetén voltak különböző versenyeink, ügyes rajzosaink elhozták az  első 3 helyet:

Pásztor Jázmin 1., Szarka Fanni 2., Nyitrai Ádám 3. helyezést ért el.

Gratulálunk igényes munkájukhoz!

A Szent Cecília énekversenyen, amelyet Sátoraljaújhelyen rendeztek, Jaskó Hanna elhozta az  első díjat, nagy örömünkre!

Nyílt nap az iskolában

Régi hagyományunk, hogy november utolsó szerdáján nyílt napot tart iskolánk, amikor a kapuk kitárulnak,és a szülők,nagyszülők,rokonok bepillantást nyerhetnek osztályunk életébe,részt vehetnek a tanítási órákon, megfigyelhetik a gyerekek munkáját. Nálunk az első óra kooperatív magyar óra volt, míg a második matematika. Köszönjük az érdeklődést!

A project  hét utáni pénteken iskolánk megtartotta első Mini-Suli foglalkozását, ahol a leendő elsősök szórakoztatására majd táncra tanítására az osztályunk vállalkozott, a nagyszerű néptáncos hangulat azt  bizonyította, hogy  mindenki jól érezte magát.

A szürkének éppen nem nevezhető hétköznapokból is nyújtunk át egy kis ízelítőt, bizonyítékul, hogy a jó munka mindig megtermi gyümölcsét.

Nálunk járt a Mikulás…

Versekkel, énekekkel köszöntöttük a kedves Mikulást, aki csomagot hozott nekünk és sok finomságot. A virgács szerencsére nem került elő.

Osztályunkból a görög katolikus hittanra járó gyerekek kis műsort adtak elő az iskola tanulóinak, szép gesztus volt. Köszönjük nekik,hogy  még szebbé tették számunkra ezt a napot!

Szent Család járás

Iskolánkban hagyomány, hogy decemberben az osztályok között megindul  a Szent Család járás, hozzánk is megérkezett a kép, sok szülő,nagyszülő és ismerős vendég  fogadta imával és énekekkel,másnap mi is vittük tovább, nagy áhítattal. Úgy érezzük, méltó lelki ráhangolódás a közeledő karácsonyra.

Adventi osztálymise

Az igazi lelki felkészülés koronájaként osztályunk másodszor vett részt osztálymisén december 18-án, advent 4. vasárnapján a Szent Anna templomban, ahová sok kedves szülő is elkísérte a gyerekeket, a könyörgés is értünk és családjainkért lett felajánlva.

Lelki nap az iskolában

A 2016. év utolsó tanítási napján lelki napot tartottunk, melynek keretében szentmisén vettünk részt a Szent Anna templomban, melyet Főesperes atya celebrált. A templomból hazatérve,a homília szavait magunkban elmélyítve karácsonyi verseket-dalokat szavaltunk, énekeltünk,kis Betlehemet hajtogattunk papírból,lelkileg ráhangolódtunk az ünnepre.

Színházlátogatás

Az új esztendő nagyszerűen indult számunkra, kedden elmeséltük a téli szünetbeli élményeinket, tanultunk,belelendültünk a tanulásba, szerdán mentünk Miskolcra a Nemzeti Színházba, ahol a Kamarában egy nagyon jó és színvonalas előadást néztünk meg:Csipike,az óriástörpe. Tetszetősek voltak a jelmezek és a díszletek, a színészek szépen énekeltek, játszottak, még minket  is belevontak a játékba, ami még jobbá tette a szórakozásunkat.

A Minorita templom lépcsőjén

Előtte, szokásunkhoz híven meglátogattuk a Hősök terén álló Minorita templomot, ahol megnéztük a Betlehemet, kis imát  mondtunk el, elénekeltünk egy karácsonyi szenténeket, és innen átsétáltunk a színházba.

Első alkalommal a miskolci színház nézőterén

Szánkótúra

Nem lehet panaszunk Tél gazdára, nagyon sok hóval és rengeteg mínusszal lepett meg bennünket decemberben, januárban, kihasználva a sok havat és a szép napsütést szánkótúrát szerveztünk a régi Óvoda kertjébe, ahol a szabályokat betartva jó hangulatban élveztük a tél nyújtotta örömöket.

Elindulás a lejtőről

Nem mindig volt zökkenőmentes az érkezés, de a jókedv megmaradt

A modern kor szánkója

A pálya szuper volt!

Jó hangulatú visszaérkezés az iskolánkba

Egy kis visszatekintés: a december annyi programot tartalmazott, hogy az egyik legkiemelkedőbb eseményünkről ,a mézeskalács sütésről nem ejtettünk szót, pedig nagyon jó hangulatban telt el, ráadásul nem csak a gyerekek, hanem a szülők, nagyszülők is eljöttek iskolánk ebédlőjébe, és tanulóink megmutatták nem csak sütési ,hanem kreatív képességüket is- egy kis segítséggel.  A végeredmény magáért beszélt,nem lehetett ellenállni a szebbnél szebb és finomabbnál finomabb karácsonyi süteményeknek!

 

Alkotás közben

Az idei tél bepótolta ,amit tavaly nem adott meg  nekünk: a nagy hideg mellett a sok-sok havat, ami remek hangulatot termetett nekünk. Tudtunk sokat szánkózni, hóembert építeni iskolánk udvarán, legnagyobb kedvencünk a hóvár megalkotása volt, el lehetett gyönyörködni munkánk eredményében.

A farsangi időt kihasználtuk az iskolában, rengeteg munkát végeztünk a tanulás mellett ,álarcokat, szemüvegeket  készítettünk, otthon pedig a fellépő jelmezt szüleink, nagyszüleink segítségével és kreativitásával, a fellépéskor aratott siker bizonyította, munkánk nem volt hiábavaló!

Tantermünk

Életünk szerves része itt zajlik,tágas,bár amikor 29-en bent vagyunk tanító néniékkel, kicsit szűkösebbnek bizonyul,viszont igaz a régi mondás: „Sok jó ember kis helyen is elfér.”Ez ránk is vonatkozik. Rita tanító néni ötleteivel ,keze munkájával és a saját kis dolgainkkal igyekszünk  még hangulatosabbá tenni termünket.

Nőnap az osztályban

Március 8-án osztályunk fiú tanulói nagy meglepetésben részesítettek minket és az osztályunkban tanító minden tanító-tanár nénit, csodálatos virággal ajándékoztak meg!

Március 15-re emlékeztünk

Nem csak iskolai szinten, hanem osztálykereten belül is igyekszünk minden egyházi és nemzeti ünnepünkről méltóképpen megemlékezni, most a márciusi forradalom és szabadságharc kitörésének 168. évfordulójára emlékeztünk.

Szép és ügyes kezek

Március a tavasz első hónapja,s mi mindig nagy kedvet kapunk ilyenkor(is) a szebbnél szebb képek létrehozására, hogy az osztálytermünkbe  látogatókat méltóképpen fogadjuk, és magunkat is gyönyörködtessük. Rita tanító nénivel a rajz órán születtek ezek az alkotások, a lányok a természet szépségeit és Isten újjáteremtő erejét igyekeztek megjeleníteni a szép színek által, míg a fiúk, mint igazi kis huszárok, március 15.-e tiszteletére nemzeti színű zászlót és kokárdát készítettek vízfestékkel és az ujjaik segítségével!

Mesejáték

Március 13-án a tornatermünkben egy nagyszerű mesejátékot adtak nekünk elő,amelyen nagyon jól szórakoztunk, a színészek belevontak minket is az előadásba, sokat nevettünk, szeretnénk máskor is részt venni ilyen humoros és színvonalas előadáson.

Szavalóverseny

Az Abaúji szavalóversenyen Nyitrai Ádám2. helyezett lett mesemondásból,Üveges Réka 3. helyezést ért el szavalásból. Gratulálunk nekik!

A két díjazott!

 

 

Húsvét

Krisztus feltámadását locsolkodással, szép locsolóversekkel és kvíz játékkal ünnepeltük meg vidám hangulatban.

A Föld napja

A Föld védelmét mi is fontosnak tartjuk, plakátot készítettünk és az ünnepét megelőző pénteken a project keretében mi is egész nap zöld színű ruhában voltunk, hogy ezzel is  kifejezzük:Védeni kell ezt a csodálatos Földgolyót!

Buborék-show

Április utolsó csütörtökén egy jó hangulatú show-n vettünk részt a tornateremben.

Kiszézés

Néptánc tagozatos művészeti iskolásaink a fent említett nap délutánján elűzték a telet, osztályunk többi tagja lelkes tapssal és jókedvvel kapcsolódott bele az énekes-táncos bemutatóba. Reméljük,végre valóban ideér a várva várt tavasz.

A Tánc világnapja

Maier Reimund tanár úr ismét megszervezte az Abaúj Áruház előtti térre ez ünnep  alkalmából a jó hangulatú összejövetelt, volt páros-és körtánc, mindenki jól érezte magát a 15 perces megmozduláson.

A Szent László hét képekben

Május 8.-Nyitás, szavalóverseny

Délelőtt Főesperes atya felszentelte a szép domborművet, délután Igazgató néni megnyitotta a Szent László hetet, Rita tanító néni pedig levezette a szavalóversenyt.

Üveges Réka 2. helyezést ért el versmondásban. Gratulálunk neki!

Kedd- Énektanulás

Emellett imádkoztunk és Rita tanító néni anekdotákat, kis történeteket  olvasott fel a nagy királyról.

Csütörtök- szentképek osztása az Abaúj Áruház előtt

Péntek-szabadtéri középkori játékok,Laci pecsenye készítése a szülőkkel

A Szent László hét zárása,eredményhirdetés

A futóverseny 1. helyezettjei : Orosz Tímea, Varkoly Levente

Mozilátogatás

Az SZMK  és a szülők segítségével hétfőn, május 15-én beutaztunk Miskolcra, hogy a Plaza Moziban megtekintsük a Baby úr című Disney filmet, ami nagyon tetszett mindenkinek.

Olyanok voltunk ,mint egy óriás család, hiszen elkísért bennünket sok szülő és testvér, ami még  fokozta az  amúgy is  kiváló hangulatot.

Osztálykirándulás Lillafüredre

(Avagy egy fantasztikus nap és túra története röviden, szöveggel és  képekkel kísérve…)

Május 30-án nagy izgalommal készültünk az előttünk álló napra, fél 8-kor kicsit álmosan, ám várakozással telve ültünk fel a buszra, még egy utolsót intettünk a bennünket  utunkra bocsátó szüleinknek és Encsnek,  9 órakor már a Diósgyőri állomásról Lillafüredre tartó kisvonaton ültünk.

Lillafüred tárt karokkal várt minket, megcsodáltuk a Palota Szálló szépséges épületét, a tájat, a tavat és a vízesést.

Vonul a kis csapat

Kis hazánk legnagyobb esésű vízesése mindenkit elkápráztatott

Itt vagyunk!

Rita tanító néni segítségével megemlékeztünk nagy költőnkről, József Attiláról, akinek szobra a lelátó teraszán áll,itt írta egyik híres költeményét, az Ódát

Háttérben a Palota Szálló szépséges épülete és a vízesés, előtérben a mi csodálkozó tekintetünk  mosollyal kísérve

A függőkertnél, középkort idéző hangulatban

Bónusz látványosság: óriási szarvasbogár

A sok szépség mellett a pocink megtöltésére is kellett gondolni, elővettük az otthon nekünk készített elemózsiát, s jót falatoztunk

Séta a játszótér felé, egy nagy lepke látványával eltelve

A játszótéren, önfeledt hangulatban és kellemes  klímában

Értékes ajándékainkkal

Egy kis hűsülés 30 fokban

A Szent István barlang sok érdekességet és szépséges cseppköveket rejtett magában, láttuk a Nagytermet, a Kilátót, a Színháztermet

A barlanglátogatás után jólesett a batyukból előkerült elemózsia

Jó hangulatú ebéd a fűben

Különleges névnap-Egyik osztálytársunk, Janka ünnepe épp erre a napra esett, a buszon köszöntöttük fel, ő pedig finom cukorral és keksszel kínált meg  minket.

Jó hangulatban, élményekkel telve érkeztünk haza, volt mit mesélni az otthoniaknak!

Családi nap Abaújdevecserben

Az utolsó előtti tanítási nap délutánján összegyűltünk szüleink kíséretében a játszótéren, ahol szalonnát ,virslit is süthettünk nagy családi körben, igen jó hangulatban.

Az itt készült  fényképek magukért beszélnek…

Előtte megkapta a legtöbb 5-öst gyűjtött négy tanulónk a kiváló munkáért a kis jutalmat,aminek nagyon örültünk.

Gyermeknap

Az utolsó tanítási napon egy nagyon jól szervezett és szórakoztató gyereknapon vettünk részt, külön köszönet a DIÖK-nek és Klárika tanító néninek érte!Sajnos, egy osztálytársunktól el kellett búcsúznunk, mivel a következő tanévet Melinda egy másik iskolában kezdi el, költözés miatt. Isten áldása kísérje útját!

Részt vettünk mindenben: gokartoztunk, lovagoltunk(a bátrabbak a nagyobb pacira  is felültek),íjaz-tunk, két bohóc szórakoztatott bennünket,csúszdáztunk, élő csocsóztunk, jégkrémet kaptunk meglepetésként, arcfestést választott szinte minden lány, a tetoválást a fiúk is kipróbálták, sőt, a bikára is felmerészkedtünk, egész nagy sikerrel. A gördeszkások show-ja elkápráztatott…

Újra itt van  a nagy Csapat… 2017/2018-as tanév

Balla Dominik
Cservák Regina
Csősz Roland
Fülöp Jázmin
Girhiny Tamás Roland
Hernádi Zsófia
Jaskó Hanna
Kádas Balázs
Kóré Marcell
Kótai Zoltán
Krakkai Lili
Kundrák Bianka
Németh Ágnes
Németh Imre
Nyitrai Ádám
Orosz Janka
Orosz Tímea
Pásztor Jázmin
Petrovics Laura
Podráczki Bence
Rohály Zágon Ákos
Szarka Fanni
Szűcs Atanáz
Török Lóránt
Török Tamás
Üveges Réka
Varga Virág
Varkoly Levente

  1. szeptember elsején ünnepélyes szentmisével nyitottuk meg a 2017/2018-as tanévet,így emlékezetes maradt az első tanítási napunk. „Veni Sancte”- hívtuk segítségül a Szentlelket.

A jó idő miatt kicsit nehezebben rázódtunk vissza a tanulásba, de a szép tankönyvek és a társak újbóli viszontlátása sokat segített ennek leküzdésében. Jöhetett az olvasás,írás, egy kis nyelvtan, a számolás- felüdülésként és kézügyesség fejlesztés gyanánt a technika óra, amelyet mindenki nagyon szeretett és szeret most is. Rita tanító néni pedig nagyon ötletes feladatokat talál ki a még nagyobb jókedv meglétéhez.

Szeptemberben jó hangulatú bábelőadáson vettünk részt a Művelődési Központban, a képek mutatják, igen jól éreztük magunkat.

Részt vettünk a Hernádszentandráson rendezett, XI. Hernád-völgyi Tehetségkutató Fesztiválon,ahol ügyesek voltak tanulóink.

Osztályunkból Üveges Réka 1. helyezést ért el a mesemondó kategóriában,Török Lóránt különdíjaslett néptáncból.Ezen kívül szépen szerepelt még és emléklapot kapott: Cservák Regina Réka,Németh Ágnes, Németh Imre.  Néptáncból Pásztor Jázmin. Gratulálunk!

Iskolánkban a Népmese Napján rendezett rajzversenyen Orosz Tímea 2. helyezett lett.

Október 3. vasárnapján, este 6 órakor Sebastian atya, a Pápai Missziós Művek igazgatója tartott ünnepi szentmisét, amelyet fáklyás körmenet követett,másnap Lelki nap volt az iskolánkban, ahol Sebastian atya mellett három verbita szerzetes tartott nekünk előadást dalok tanulásával egybekötve: egy lengyel apáca, aki 2 éve él hazánkban, két szerzetes atya,  Erdélyből és  Brazíliából jöttek, mindegyikük bemutatta a szülőhazáját is, képekkel és zenével kísérve.

Az osztályból több gyerek ért el szép sikereket a sport területén: Kosárlabda versenyen Orosz Janka,Orosz Tímea, Pásztor Jázmin, futásban, az Ináncson rendezett futóversenyen Orosz Tímea, Török Lóránt, Varkoly Levente. 2. helyezést értek el.Ezentúl is így tovább!

Iskolánk megrendezte a szokásos Házi Szavalóversenyt, amelynek szervezője és háziasszonya Rita tanító néni volt. Jól érezte magát minden résztvevő és zsűritag, osztályunkból Török Lóránt 2. Németh Ágnes és Üveges Réka 3. helyezést értek el. Szép és ügyes szereplésük miatt emléklapot kaptak: Németh Imre és Rohály Zágon Ákos. Mindenkinek gratulálunk és további sikereket  kívánunk!

Nagyon jó egy kis testmozgás és kikapcsolódás a szünetben!

Decemberi eseményeink…

Iskolánkban, osztályunkban az adventi lelki felkészülés és elcsendesedés mellett a sok program és kikapcsolódás is segíti ráhangolódásunkat a karácsony lényegére, a Szeretet megszületésének méltó megünneplésére.

November végén került sor a Felolvasó versenyre Sárospatakon, osztályunkat Üveges Réka és Nyitrai Ádám képviselte, szépen szerepeltek,gratulálunk nekik!

Életképek :így tanulunk játékosan a fogalmazás órán

A napköziben: verstanulás párban.

Leesett az első hó…

 Miklós püspök életének egy jelenete, a görög katolikus hittanos gyerekek előadásában. Osztályunkból Orosz Tímea, Szarka Fanni,Varga Virág,  Rohály Zágon (főszereplő), Szűcs Atanáz játszottak,,kiemelkedő teljesítménnyel!

Osztályunkba is ellátogatott Miklós püspök az angyalok kíséretében, az ajándékokat a gyerekek énekekkel és verssel köszönték meg.

Régi és jó szokásunk, hogy rendszeresen járunk a városi könyvtárba is. Nagyon sok új és szép könyvet fedeztünk fel, kölcsönöztünk ki, és még aznap a napköziben, tanulás után el is kezdtük olvasni.

Technika órán Rita tanító néni vezetésével kis Betlehemet készített mindenki otthonra, a karácsonyfa alá.

Mézeskalácsot is készítettünk, szebbnél szebbeket…

  

December 15-én érkezett meg hozzánk a Szent Család, a 3. évfolyam mellett sok rokonunk is megjelent és köszöntötte énekkel és versekkel. Igazi lelki feltöltődés volt!

Karácsonyi ajándékként a gyerekek szüleiknek csodálatos gyertyatartót készítettek.

A decemberi programjaink közé tartozik még egy színházlátogatás Miskolcra, és az idei évünket és az adventet lezáró Lelki nap, Főesperes atya vezetésével, ezekről januárban szeretnénk beszámolni.

                     Áldott karácsonyt  és békés új esztendőt kívánunk mindenkinek!

2017. karácsonya

A Szent Család decemberben látogatott el hozzánk, nagy szeretettel fogadtuk kedves vendégeink jelenlétében.

A téli szünet előtti napon,csütörtökön Miskolcra ment az osztály a többi 1.és 3. évfolyamos tanulóval együtt, hogy megnézzük a Minden egér szereti a sajtot című nagyszerű előadást. Előtte elsétáltunk a városi Betlehemhez és a térre is.

A  görög katolikus templomban kis betlehemes műsorral lepték  meg a híveket a görög katolikus tanulóink, nagy sikerrel.

A február ismét sok programot tartogatott számunkra,íme egy kis ízelítő:

A Kultúra Napját iskolánkban  a művészeti tanszakra járó diákok gazdagították,néptáncosaink és zenészeink.

A farsangi bálunkon nagyszerűen éreztük magunkat, volt, aki tündérnek, hercegnőnek öltözött fel, a legtöbb lány az osztályból kosaras akart lenni, míg a fiúk természetesen focisták. Előtte szebbnél szebb báli szemüvegeket készítettünk technika órán.

A hó adta örömöket ismét sikerült kihasználnunk,jót szánkóztunk kedvenc helyünkön, emellett kis hóembert is sikerült készítenünk.

A 3. b második féléve

A néptánc meghatározza mozgalmas napjainkat(1)

A könyvtárat nagyon szeretjük,sok érdekes könyvet tudunk felfedezni és elolvasni(2)

A Wass Albert felolvasáson mindig részt vesz osztályunk több tagja, Rita tanító néni szervezésében és vezetésével(3)

Március 15.-osztály és iskolai szinten is mindig megemlékezünk nagy nemzeti ünnepünkről(4)

Legnagyobb keresztény ünnepünk a Húsvét-nagyon szép jelenetet játszottak el görög katolikus tanulóink, majd a tavaszi szünet után az osztály fiai megöntözték a lányokat, akik hímes tojással kedveskedtek nekik. (5)

Iskolai futóverseny is volt, amelyen nagy kedvvel mi is részt vettünk (6)

Az iskolánkban megrendezett, Rita tanító néni által szervezett Szent László szavalóversenyen is szép eredményeink születtek. (7)

Az édesanyákat május első vasárnapján köszöntjük, mi is megtettük ezt az osztályban, kis műsorral kedveskedve a nekünk legdrágábbaknak. (8)

A görög templomban is szép kis műsort adtak görög katolikus tanulóink anyák napján, Rita tanító néni irányításával (9)

Évfolyam kirándulásra Füzérre mentünk,gyönyörű volt a vár, innen Kőkapura utaztunk kisvasúttal, amely óriási élmény volt, na és a kis patak mellett található csodálatos játszótér is ,amit azonnal birtokba is vettünk ( 10)

 

Június 8-án pénteken Településszépítő nap volt az iskolánkban, amelyen mi is lelkesen részt vettünk szülőkkel, nagyszülőkkel együtt. (11)

 

Regéc várát is megláttuk ezen a napon, a célállomás  Mogyoróska volt, mivel Családi délutánt rendeztünk. Mellette még meglátogattuk a csodálatos kis görög katolikus templomot és lovagoltunk is, felejthetetlen élményekkel tértünk haza. (12)

 

 

 

 

 

4. b osztály 2018/2019-es tanév

Cservák Regina
Csősz Roland
Fülöp Jázmin
Girhiny Tamás Roland
Hernádi Zsófia
Jaskó Hanna
Kádas Balázs
Kóré Marcell
Kótai Zoltán
Krakkai Lili
Kundrák Bianka
Németh Ágnes
Németh Imre
Nyitrai Ádám
Orosz Janka
Orosz Tímea
Pásztor Jázmin
Petrovics Laura
Podráczki Bence
Rohály Zágon Ákos
Szarka Fanni
Szűcs Atanáz
Török Lóránt
Török Tamás
Üveges Réka
Varga Virág
Varkoly LeventeIskolánk első osztályos tanulóit vidám műsorral köszöntöttük az első tanítási napon.

 

Izgalmas könyveket kölcsönöztünk ki a könyvtárban.

Gyertyás körmeneten, lelki napon és misén vettünk részt.

A Kalamajka bábszínház előadásában két Mátyás király mondát tekintettünk meg.

Bioszentandráson kerékpáros tanulmányi kiránduláson vettünk részt,  sok zöldséget, fűszernövényt ízleltünk. Utána a Tanoda udvarán pinpongoztunk, csocsóztunk, bent társasjátékokkal játszottunk. Ízletes gránátalma teát és levendulás mézest fogyasztottunk. Remekül tekertünk vissza a szikrázó napsütésben.

 

 

 

 

 

 

Az ” Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű
kezdeményezéshez iskolánk is csatlakozott, az osztályunk is áhítattal
vett részt ezen.

Környezet órán gyümölcssalátát készítettünk almából, szilvából, banánból és sok más finom gyümölcsből.

Szeretjük az őszt, ezt bizonyítják a technika órán  készült munkáink is.

Az Encsi Járási Egészségnapon aerobik foglalkozáson vettünk részt. Az elsősegély előadás meghallgatása után a csecsemőgondozással ismerkedtünk, majd az újraélesztést próbáltuk bábun. 

 

Üveges Réka remekül szerepelt a Szent Erzsébet felolvasó versenyen Sárospatakon. 

A nyílt tanítási napon  és az osztàlymisèn nagyon sok  szülő , testvér és nagyszülő  vett részt. Köszönjük szépen érdeklődésüket!

Decemberben Szent Miklós járt osztályunkban, a görög katolikus tanulók műsorral köszöntötték. 

 

All-focus

Finom mézeskalácsot sütöttünk a szülőkkel

 

Munkáink. 

 

Szállást adtunk a Szent családnak. 

All-focus

All-focus

 

Szombat délutáni osztályunk családi körben élvezte a tèl örömeit. 

A Miskolci Nemzeti Színházban a Félőlény című mesejátékot tekintettük meg, a csodálatos Minorita templomban karácsonyi énekeket énekeltünk.

A Mini Sulis gyerekeket előadással szórakoztattuk, a mi osztályunk Lázár Ervin A négyszögletű kerek erdő mesejátékából a Költői verseny jelenetet adta elő, melyre nagy lelkesedéssel készültünk.

A fergeteges farsangi bálon UV táncot jártunk, nagyon jól szórakozott mindenki. 

A Gondozási Központban Nőnapon köszöntöttük az otthon lakóit és nő dolgozóit, mindannyian meghatódtunk. Szivélyes vendéglátásban részesültünk. 

 

 

 

 

 

Egy kutya hazatér című családi filmet Miskolcon együtt könnyeztük meg.

All-focus

Versenyzőink 

 

All-focus

Passió 

All-focus

 

All-focus

Húsvéti locsolás és tojásvadászat. 

Atlétika verseny nyertesei 

Szeretettel köszöntöttük az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymákat anyák napján. 

 

A Madarak és fák napján, csapatversenyen 1. helyezettek lettünk.

All-focus

Június elején évfolyamkirándulást szerveztünk Aggtelekre,a cseppkőbarlangba,utunkat a csodálatosan felújított edelényi kastelyban folytattuk,ahol az idegenvezető néni érdekes előadását hallgattuk meg,miközben felfedeztük az épület szépséges szobáit.

Az iskola teremtisztasági versenyén 1. helyezettek lettünk, jutalomként a Nyíregyházi Állatparkban tölthettünk el egy csodálatos napot.

Az iskolai gyermeknapon nagyon jól éreztük magunkat,minden játékot kipróbáltunk.