Select Page

Szerencsésnek érzem magam, hiszen a BÖNGÉSZ verseny szervezőivel személyesen találkozhattam Gödöllőn 2018. május 12 én az általuk szervezett “Év tanítója” díjkiosztó ünnepség kapcsán. Az ország különböző pontjairól meghívott 30 tanító egyikeként színes, élményteli nap részese lehettem a Grassalkovich-kastély szomszédságában. Kraulis Mónika ügyvezető köszöntője után, Ecker Marcsi versenyszervező bemutatta a cégüket és a versenyeiket.

Megtudtuk, hogy milyen szempontokat jelöltek meg a diákok és szüleik a jó tanár ismérveként. Ezt követően Tehetséggondozás a 21. században című prezentációt kísértük figyelemmel. A kerekasztal beszélgetésen derült ki, hogy a tehetséggondozás és versenyeztetés hogyan történik a megjelentek iskoláiban. Mint meghívottak és a díj jelöltjei örömmel hallgattuk végig évfolyamonként az előzetesen elküldött bemutatkozásunkat, illetve a tanulók és szüleik ajánlásait. Boldogan vettük kezünkbe az okleveleket és örültünk annak a megtisztelő elismerésnek, amivel a szervezők a versenyeztető tanítók munkáját megköszönték és megjutalmazták. Amikor a 4. osztály “Év tanítója” díját is átvehettem különös öröm töltött el. Rögtön arra a 13 kisdiákra gondoltam, akikkel az év folyamán szeretetteljesen dolgoztunk együtt. Matematikából 10 leány, környezetismeretből 3 fiú oldotta örömmel a 4 fordulós feladatokat. Megtapasztalták, hogy milyen is az, amikor együtt, közösen kell eredményesnek lenniük. A projectmunka pedig különös kreativitásra ösztönözte mindannyiukat: közös piaci vásárlás, madáretető készítése, a jövő házának megtervezése, hogyan lehet a kidobásra szánt kacatokból szép dekorációt készíteni?! A feladatlapokat kijavítva, értékelve, dicséretekkel ellátva visszakaptuk. Nagy izgalommal várjuk a végeredményt! Köszönöm a versenyző gyermekek egész éves áldozatos munkáját, s a szülők és nagyszülők támogatását is!  A  közös versenyzés egy  izgalommal teli  külön élmény  volt a tanév folyamán  mindannyiunk  számára.
A megfogalmazott mottóm remélem bizonyítja közös, eredményes munkánkat:
„Szeretetben nevelni és szeretetre nevelni, odaadásban nevelni és odaadásra nevelni.”
Büszke vagyok azokra a gyerekekre, akikért a díjat kaptam, s kívánom nekik, hogy továbbra is  böngésszenek, hogy sok közös élményt szerezzenek felső tagozatban is!

Kovác Teodóra Sarolta
tanító

Megszakítás