Select Page

Dr. Petrasevits Dénes„Köszönjük Neked Uram, hogy a miénk volt és az is marad, mert aki él szerettei szívében, az nem hal meg, csak távol van”.

Váratlanul csapott le ránk a gyászhír! Megrendült szívvel és mély fájdalommal vettük tudomásul, hogy az Ő szerető szíve megszűnt dobogni.

1999-től haláláig  városunkban töltötte be papi hivatását, tovább építette a 350 éves papi dinasztiát, s unokáiban remélte e nemes hagyomány folytatását. Ismerte  az itt élő családokat, baráti kapcsolatot épített ki velük.  A maga szelíd módján megnyitotta számunkra a lelki kaput egy szebb világba, irányt mutatott mindannyiunknak.
Köszönjük a szavait, melyekkel a gyerekeket imára tanította, a felnőtteket a hitben erősítette, a betegeket vigasztalta és a vasárnapokat ünneppé emelte.
Köszönjük két éves odaadó hitoktatói munkáját, a törődést, a sikeres hittanversenyeket.

Búcsúzunk a Főesperestől, Dénes atyától, ki lelkesen élt papi hivatásának.  Emlékünkben megőrizzük  felejthetetlen mosolygós, barátságos arcát.

 

Kedves Dénes atya!

„Áldjon az Úr! Emeljen Magához. Legyen irgalmas bírád. Legyen Neked könnyű a föld és ragyogó a menny!  Áldást kívánó szeretettel, az angyalok nyelvén veszünk Tőled búcsút:  Requiem aeternam  dona tibi Domine – Örök nyugodalmat adjon Neked az Úr! …..  A LÉLEK ÉL,  TALÁLKOZUNK”. /Cs.Varga István/

Vargáné Czap Rita

tanító

Megszakítás