Select Page

Janikovszky Éva meseíró pályázat 3. hely: Szántó Bella Bianka

Felhívás érkezett iskolánkhoz márciusban, hogy jelentkezhet bárki a XIII. Janikovszky Éva meseíró pályázatra. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Kiadó hagyományaihoz híven 2017-ben ismét meghirdette a Janikovszky Éva meseíró pályázatát.

Ekkor még többen úgy gondolták az osztályunkból a 3. a. osztályból, hogy elkezdenek mesét írni és beküldik a pályázatukat. Bianka is ekkor határozta el, hogy ő is belevág, megír egy mesét. Az elkészült mese Biankáról és egy madárról szól. A történet szerint Bianka, amikor találkozott a madárral már „érezte, hogy ez a madár, amiről senki sem tud semmit, nagyon különleges. Van benne valami, ami jobbá teszi a dolgokat.” Nagyon érdekes szép mese. Ha megismered Bianka meséjét vágyni fogsz te is egy Tundra madárra, mert a madár hangja egyszerűen kibékíti az embereket, nincs több veszekedés, ellentét, kiabálás.

 Bianka a meseírás után úgy érezte ez egy jól sikerült mű lett és bízott a sikerében. S lám a zsűrinek is tetszett, hiszen a mesével Bianka a Janikovszky Éva meseíró pályázaton 3. helyezést ért el!
Gratulálunk !!!

Megszakítás