Select Page

„…László királynak vitéz lovagságát…”

… is méltatták június 27-én a felvidéki Debrődön. A településtől néhány kilométerre lévő tisztáson tartották a László napi búcsút, szent lovagkirályunk tiszteletére. A szentmise de. 11 órakor kezdődött a régi kegyhelyet őrző csodálatos növénytemplomban, mely igazából egy fa váz, helyenként növényekkel befuttatva.

A falunappal egybekötött rendezvényen változatos műsorral kedveskedtek a környékről érkező vendégeknek. A dalárdák és ősi harcművészetünk, a baranta művelői mellett fellépett Kovács Marcell népzenész, valamint a Parapács zenekar, amely különösen szívesen húzza a felvidéki dallamokat. Lassan természetessé válik, hogy ők kísérik iskolánk néptánccsoportjait, melyek szintén meghívást kaptak erre az alkalomra.

A Csikuska és a Bubulyka a tőlük megszokott magas színvonalon járták, még a puszta fűből álló „színpad” sem akadályozta őket.

Debrőd polgármester asszonya így vallott róluk: „Az encsi gyerekek csodálatosak voltak, és példásan fegyelmezettek!”

Számítanak rájuk jövőre is, és nagy szeretettel várnak mindenkit az anyaországból. Nem csak Szent László napján, hanem bármikor érdemes ellátogatnunk erre a csodálatos helyre, ha a Jóisten, a Szűzanya közelségére, lelki feltöltődésre vágyunk.

DSCN0215 DSCN0234

Megszakítás