Select Page

” …ha Isten Lelkének működésére bízzuk magunkat egyszer, Ő maga fejezi be mindazt, amire mi nem vagyunk képesek.”(Fausztina Napló 359).

Ezzel a mottóval indultunk útra Sarudra, 2016. május 13-án pénteken. Mikor megérkeztünk, kedvesen fogadtak minket, bevezettek az épületbe és átadták nekünk a szobákat. Ebéd után kezdetét vette a tábornyitás. Mónika néni minket 4 csapatra osztott, és a csapatok különböző feladatokat oldottak meg. Az első feladatnál az Irgalmasság Évének a logóját kellet kirakni képkockákból és leírni a jelentését. Megtanultuk az Irgalmassági Rózsafüzért, amit közösen elmondtunk. Kiemeltünk két irgalmassági cselekedetet, amivel kapcsolatban a csoportoknak szituációs bemutatót kellett készíteni. A feladat után mindenki kapott egy biciklit és lebicikliztünk a Tisza-tóhoz. Ott két szituációt gyakoroltunk, amit az este folyamán majd bemutattunk. Mikor visszaértünk a táborba, megvacsoráztunk és megkaptuk a következő feladatot. Egy olyan képet kellett készíteni, amit a tenyerünkkel mintázunk. Minden csapat kapott egy nagy lapot és temperát és kezdetét vehette a móka. Amikor minden csapat kész lett, a társalgó teremben összegyűltünk egy közös énekes imára.

Másnap reggel elég rossz idő volt. A biciklitúrát is el akartuk halasztani, de végül mégis elindultunk. A kerékpáros zarándoklat célja Poroszló volt. Mikor a jó egy órás út után leültünk egy kicsit a Tisza-tó partjára megpihenni, olyan jól esett a tízórai. Poroszlón elkapott minket az eső, de mi a cukrászdában sikeresen átvészeltük. Közben ettünk egy hatalmas fagyit, majd elindultunk vissza Sarudra. Mikor visszaértünk, ebéd után jöhettek az új feladatok. Egy szélforgót kellet készíteni, amire papír galambokat kötöttünk, és egy pünkösdi rózsát. A másik feladat: egy totó kitöltése a pünkösddel kapcsolatban, aztán felkészülés az esti licitre. Mikor ezeket elkészítettük, következett a verseny. Itt lángnyelvekkel lehetett licitálni és az állítások szintén a pünkösddel voltak kapcsolatosak. Ezután volt a pünkösdi királyválasztás és a pünkösdi királyné-járás. A pünkösdi királyválasztásnál a két versenyzőnek 5 próbát kellett kiállnia. Ezután felelevenítettük a pünkösdi királyné-járást. Aztán következett a közös tánc, amit én nagyon élveztem. A tánc után aludni mentünk, mert egy hosszú nap várt még ránk. Reggeli után minden szobának össze kellett pakolni szinte indulásra készen. A pakolás után volt a táborzáró értékelés, Örömút-járás. Ezután elmentünk a templomba a pünkösdi szentmisére. A szentmise után megebédeltünk és haza indultunk.

Én nagyon jól éreztem magam és remélem, hogy sokszor fognak még ilyen hétvégét szervezni nekünk missziós tanáraink.

Nagy Alexandra 5.c

kepek1 kepek2 kepek3

kepek4 kepek5 kepek6

kepek7 kepek8 kepek9

kepek10

Megszakítás