Select Page

m18 m25

„Ma is szükség van arra, hogy hithirdetőkké váljunk, a sokat szenvedett és nyugtalan emberiség körében, hogy azok, akik még nem hallottak Jézus Krisztusról, megismerhessék, akik pedig megtagadták viselkedésükkel és életükkel, azok visszatérhessenek az igaz útra.”

Október a missziók hónapja, ebben a hónapban a katolikus egyház az egész világon a missziókért imádkozik

Iskolánkban három éve működik az országos Szentgyermekség Misszióhoz tartozó, alsós és felsős gyermekekből szerveződő helyi csapat, ezért úgy éreztük eljött az ideje annak, hogy az egész iskolára kiterjedő programokkal mi is bekapcsolódhassunk a meghirdetett széleskörű ima-mozgalomhoz. Iskolánk vezetése örömmel fogadta a kezdeményezésünket és mindenben éreztük és érezhetjük a támogatásukat.Egész hónapban, reggelenként, egy tized Rózsafüzér elimádkozásával és napindító rövid elmélkedésekkel indulnak napjaink, amiben minden osztály és pedagógus közreműködik.

Missziós persely készítésére, osztályszintű versenyt hirdettünk, és ebbe gyűjtögetjük az apró lemondásainkból származó forintokat. A csoki és a cukorka árát, amit „nassolgatás céljából’ vennénk meg, most el fogjuk küldeni Sebastian atyának, aki továbbítja Kárpátaljára. Országos szinten az éves programunk, a kárpátaljai Rát községben levő Szent Mihály gyermekotthon megsegítése. 2015.október 12 és 13-án ellátogatott hozzánk P. Benvin Sebastian SVD atya, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója. Elhozta magával missziós társait: Éliás atyát, aki Indonéziából érkezett, Margit nővért Lengyelországból és a Szent Gyermekség Műve koordinátorát, Jánost. Mindkét nap Szentmisével kezdődött iskolánk zsibongójában. A szokatlan, de nagyon is bensőséges szertartáson egészen közelről tapasztalhattuk meg az ima erejét. Együtt élhettük át Jézus Krisztus áldozatát és közelebb kerültünk a Szentmise jelentőségének megértéséhez.

Délután, több szintéren folytatódtak a programok, a vidám, zenés, maradandó élményeket nyújtó beszélgetések, éneklések, táncok.

A második nap végén elkészítettük az összetartozást szimbolizáló élő Rózsafüzért, amit az esős idő miatt, belső térben, „kis helyen”, csak „összetekeredve” tudtunk megvalósítani. Az élmény, így is maradandó lett, megérte az előzetes készülődés!

A missziós napok megrendezésével, Ferenc pápa missziós imaszándéka ez év októberére: „hogy a missziós világnap megünneplése mindenhol növelje a missziós elevenség és együttműködés szellemét”, nálunk is megvalósult.

m30 m29 m26 m22 m20 m17 m16 m15 m14 m13 m12 m9 m7 m4 m3 m1

 

 

Megszakítás