Select Page

Néptánctagozat hírei

Táncélet az iskolában

„A tánc megszépíti az életet, a táncoló mások életét szépíti meg.”

 

A Szent László iskolába rengeteg táncolni akaró, tudó gyerek jár. Valamilyen szinten mindenki táncos.

Táncpedagógusaink, dr. Krupárné Rakaczki Anna és Maier Reimond irányításával már első osztályban heti két órában ismerkedhetnek a diákok a népi gyermekjátékokkal, gyermekdalokkal s jónéhány alaplépéssel. Második évfolyamtól lehetőségük van beiratkozni a művészeti alapiskolába. A felsősök a tánc és dráma órákon is bővíthetik ismereteiket hagyományainkról.

A tánc öröm. Ezt a mi iskolánkban minden gyerek megtapasztalhatja. A táncórákon kívül a táncházakban is, melyek önfeledt szórakozásra adnak alkalmat, különösen, ha élőzene kíséretében zajlanak. Többször volt már vendégünk a Parapács, de járt nálunk a Dobroda és a Szikes zenekar is.

Művészetis csoportjaink, a Rekettye Aprók, a Kis Rekettye, a Rekettye, a Kis Bubulyka, a Bubulyka és a Csikuska a magyar táncdialektusok számtalan tájegységéről tanulnak: lépéseket, népdalokat, szokásokat. Ezekből szőnek színpadra szánt koreográfiákat, melyeket gálaműsorokon, iskolai és városi rendezvényeken, versenyeken, különböző hazai és külhoni fellépések alkalmával mutatnak be. Ettől még nagyobb érték az, hogy ha megszólal a talpalávaló, képesek szabadon táncolni, maguk és egymás kedvére. Ösztönösen mosolyognak a párjukra, csillog a szemük a tánc hevében, átélik a mozgás örömét. A néptánc szeretete igazi közösséggé formálja őket, ahol azon túl, hogy fegyelmet, tartást és kitartást gyakorolnak, a fiúk megtanulnak igazi férfiként viselkedni: vezetni, de nem erőszakkal irányítani. A lányok elsajátítják a bennük rejlő nő megnyilvánulásának tiszta, szép, illendő lehetőségeit. Megtanulnak engedelmesnek lenni, de nem megalázkodni. A fiatalok figyelnek társaikra, tisztelik egymást.

Tánc közben tudnak és mernek önmaguk lenni. A tánc megszépíti az életüket, és mindenkiét, aki nézi őket vagy velük tart.

*********************

A Vécsey – Vásárhelyi Országos Kamara Néptánc és Népdaléneklési Versenyen nem mindennapi sikerek születtek az elmúlt pénteken Nyíregyházán.

A Bubulyka a II., míg a Kis Bubulyka az I. korcsoportban lett győztes. Különdíjként egy hatalmas ajándékcsomagot is átvehetett a két csapat.

Népi ének kategóriában az öt fős csoport és szólóban Makranczi Mária egyaránt II. helyezést ért el.

Maier Reimond tanár úr a legjobb felkészítő díját nyerte el.

Kis Bubulyka: Fazekas Kevin Elek – Orosz Janka, Juhász Martin – Mózes Orsolya, Török Lóránt – Jaskó Hanna

Bubulyka: Ignácz Dorina, Juhász Bence, Kovács Panna, Makranczi Mária, Novák Írisz, Nyitrai Dávid, Polgár Sándor Bendegúz, Polgári Trisztán Márk

Énekesek: Ignácz Dorina, Kiss Boglárka, Kovács Panna, Makranczi Mária, Novák Írisz

A díjak bizonyítják, hogy a sok gyakorlás nem volt hiábavaló. Az igazi eredmény mégis az, hogy ezek a tiszta lelkű gyerekek örömmel, szép élményekkel ajándékozzák meg a nézőket, hallgatókat, mert ők maguk is boldogok attól, amit csinálnak. A jó Isten áldja meg és kísérje továbbra is őket és pedagógusaikat!

Iskolánk kulturális eseményei között kiemelkedő a művészeti oktatásban részesülő tanulóink félévi gálaműsora. Diáktársaik, tanáraik és családtagjaik örömére zeneművek, népdalok, irodalmi alkotások hangzottak el, valamint fergeteges néptáncok kerültek előadásra. Gratulálunk a szereplőknek és a felkészítő pedagógusoknak!

*********************

XXI. Zempléni Gyermek Szólótánc Fesztivál

E kulturális vetélkedőn a régió gyermektáncosai versenyeznek szólótánc kategóriában, a Zempléni Kaláris és a Zempléni Bokréta címekért, valamint értékes különdíjakért.

Január 19-én zajlott a néptáncosok eme nívós megmérettetése Sárospatakon. Azóta a fent említett fődíjak boldog tulajdonosa Ignácz Dorina és (már nem első alkalommal) Polgár Sándor Bendegúz, 7. osztályos diákok. Rajtuk kívül az alábbi tanulók képviselték iskolánkat:

Kovács Panna – Juhász Bence; Kiss Boglárka – Nyitrai Dávid 7.o.; Novák Írisz – Polgári Trisztán 6.b

Barna Kinga 3.a – Glonczi Rajmond; Gregó Dóra – Butykai-Jenei Áron 4.b

Juhász Luca – Juhász Martin; Mózes Orsolya – Fazekas Kevin 3.a

********************

Végre elkészült iskolánk új táncterme! Ez alkalomból ünnepi táncházba hívtuk a családokat december 2-án szombaton. A földszint egy része erre az estére kávé -és teaházzá változott, ahol nyugodtan lehetett beszélgetni.

A vendégek többsége azonban nem tudott sokáig üldögélni, olyan vérpezsdítően húzta a Harmadik zenekar a talpalávalót. Köszönjük nekik, hogy biztosították a remek hangulatot, melyet ifjú hegedűseink alapoztak meg első nyilvános produkciójukkal!

A szervezők – néptánctanáraink a Csikuska Kulturális Egyesülettel karöltve – megígérték, hogy máskor is lesz hasonló lehetőség egy kis szombat esti mulatságra!

********************

„Nem a tánc mennyiségében telik Isten öröme, hanem abban az áhítatban, amiben táncolunk.”

Sem mennyiségben, sem átélésben, s eredményekben sem volt hiány az utóbbi időben, ami a néptáncot illeti.

A tanszak számos növendéke vett részt a XI. Szerencsi Szóló Néptánc Fesztiválon június 9-én, ahonnan a következő díjakat hozták el:
I. korcsoport:

 1. hely: Fazekas Kevin Elek – Mózes Orsolya
 2. hely: Glonczi Rajmond – Szondi Zsuzsanna
 3. hely: Isóczki Bence – Barna Kinga

Különdíj: Gregó Dóra

II. korcsoport:

2.hely: Polgári Trisztán – Novák Írisz

III. korcsoport Kötelező tánc:

 1. hely: Juhász Bence – Hódi Csenge Ágota
 2. hely: Polgár Sándor Bendegúz – Kovács Panna

Különdíj: Pollák István Zétény – Ignácz Dorina ; Kiss Boglárka ; Kiss Henrietta

III. korcsoport Szabadon választott tánc:

 1. hely: Nyitrai Dávid – Kiss Boglárka

3. hely: Ignácz Dorina

Különdíj: Polgár Sándor Bendegúz – Kovács Panna ; Kiss Henrietta

A kategóriák tekintetében és területileg is rendkívül nagyszabású a Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű tehetségkutató verseny, melynek döntőjére június 10-én, szombaton került sor Miskolcon, a Művészetek Házában.

A megmérettetésre az egész Kárpát-medence magyarlakta vidékeiről jelentkezhettek a népzene, a népdal, a népmese, a néptánc ifjú művelői szólóban és csoportokban egyaránt.

Az előválogatók 9 helyszínen zajlottak (köztük Kárpátalja, Erdély, Felvidék). A döntőbe 70-nél több produkcióval jutottak be a versenyzők.

Méltán lehetünk büszkék, hiszen iskolánk Bubulyka csapata és a példakép Csikuska arany, a

Juhász Bence – Kovács Panna páros ezüst minősítést szerzett.

A rengeteg munka és gyakorlás ezúttal is Maier Reimond tanár úr és Dr. Krupárné Rakaczki Anna tanárnő vezetésével folyt, akik fáradhatatlanul, mindig megújuló lelkesedéssel adják át diákjaiknak tudásuk legjavát, így örökítve tovább a néptánc szeretetét.

Nagy köszönet jár nekik, s mindazoknak, akik bármilyen módon támogatták a tanszak sikeres működését ebben a tanévben.

Dunán innen versenye

Szerencsi verseny

*****************************

„A tánc élet. A tánc lélek.”

A néptánc tagozat hírei

Az Oktatási Hivatal által meghirdetett Országos Tanulmányi Verseny Döntőjén a Kis Bubulyka Kamaracsoportja 3. helyezést ért el!

A rangos megmérettetésen az alábbi tanulók mutatták meg tehetségüket:

Hódi Csenge Ágota, Ignácz Dorina, Kiss Boglárka, Kovács Panna, Novák Írisz, Juhász Bence, Nyitrai Dávid, Polgár Sándor Bendegúz, Polgári Trisztán, Pollák István Zétény

Felkészítőik: Dr. Krupárné Rakaczki Anna és Maier Reimond méltán lehetnek büszkék tanítványaikra.

A Bubulyka csoportra is, akik a Tánc Világnapja alkalmából egy tánctörténeti előadás keretében Somogyba röpítették a lelkes közönséget.

Szintén ebből az alkalomból az egész várost táncba hívtuk az Abaúj Áruház előtti térre. Bár a felnőttek közül még kevesen csatlakoztak hozzánk, mi, gyerekek, ezúttal is belefeledkeztünk az együtt-táncolás örömébe!

A 2. évfolyam Borsika csapata kiszehajtással vett búcsút végleg a téltől.

„Mit jelent nekem a tánc?” címmel irodalmi ill. rajzpályázatot hirdettünk.

Az 1. helyet elért Polgári Dániel (2.a) verssorai és Mózes Orsolya (2.a) alkotása minden táncos érzéseit kifejezik.

„A táncban örömöt él át a szív és a lélek,

és hozzátesz még a szívből jövő ének.

A táncban feltöltődést nyerhetünk,

a feltöltődésben örök élményt lelhetünk.”

 

********************

Kovács Judit népdalénekes és a Parapács zenekar koncertje

Jól kezdődött a hét a népzenekedvelők számára! Iskolánkba látogatott a híres Parapács zenekar, a 2012-es Fölszállott a páva c. televíziós vetélkedő győztese. Távolabbi és közelebbi magyarlakta vidékek csodálatos dallamait szólaltatták meg hangszereiken. Hozzá az éneket Kovács Judit fújta tisztán csengő, gyönyörű hangján. Igazi öröm volt az ismerős dalokat vele együtt énekelni, s tőle újakat tanulni: a tavaszról, a szerelemről, a húsvét ünnepéről.

Egyszer csak táncházzá vált a tornaterem…

A Jóisten biztosan megbocsájtja, hogy kicsi időre – a böjtben is – dallal, tánccal dicsértük Őt.

********************

„Levelibe’ írva van…”

Ünnepi üzenet számunkra, a gimnazistáknak és városunk minden lakójának

A 4. és 6. osztályos néptáncosok március 15-i műsorának köszönhetően – melyet Varga Józsefné, Maier Reimond és Veres Zoltán irányításával adtak elő – úgy érezhetjük, hogy visszamentünk az időben egészen 1848-ba.

Ha legény vagy, kedves néző, beállhattál katonának.

Ha szerelmes, ifjú feleség, a csatában lévő kedvestől kaptál levelet. Könnyek közt olvastad, úgy írtad a választ is.

Gyermekként az édesapád vártad? Anyaként a fiadat? Talán hiába. Biztosan nem hiába! Nemhiába ment a harcba! Hős volt ő! A nemzet szabadságáért küzdött, élete árán is! Már csak a mentéjét ölelhetted magadhoz.

Az emberi érzések abban a kivételes történelmi helyzetben is ugyanolyanok voltak, mint napjainkban. Talán maguk az emberek voltak különbek abban, hogy szó nélkül tették a dolgukat. Tették becsülettel, ami rájuk bízatott, viselték, ami kimérettetett.

Ezt az üzenetet hozta a márciusi szél. Legyen a válaszunk az, hogy követjük őket!

 

********************

19. Vécsey – Vásárhelyi Kamara Népdaléneklési és Néptáncverseny

Nagy sikerekkel köszöntött be a tavasz a néptáncosok háza tájékára
Március 3-án a  nyíregyházi versenyen 100-nál is több előadás volt látható – hallható.
Közülük
1.helyezésével kiemelkedett a Bubulyka kamara tánccsoport
(Ignácz Dorina, Kovács Panna, Nagy Alexandra, Juhász Bence, Polgár Sándor Bendegúz, Polgári Trisztán)
és az énekegyüttes, mely
2.helyen végzett.(Ignácz Dorina, Kiss Boglárka, Kovács Panna, Makranczi Mária)
Különdíjat kapott kiemelkedő színpadi alakításáért és táncáért Polgár Sándor Bendegúz.
Bár dobogóra nem állhatott, szívét, lelkét beleadta produkciójába a Kis Bubulyka és a Csikuska csapata is.
Mindannyiukat dicséret illeti! A köszönet pedig felkészítő tanáraiknak, Dr. Krupárné Rakaczki Annának és Maier Reimondnak jár.

 

*********************

„Hallgasson aki ad, és beszéljen aki kap”

Tisztelt Támogatóink!

Ezúton szeretnénk kifejezni köszönetünket a 2017. január 14-én megtartott Abaúji Gazdabál résztvevőinek. Önzetlen segítségüknek köszönhetően iskolánk és a Csikuska Egyesület 350.000 forinttal gazdagodott. Ezt a teljes összeget népi hangszerek vásárlására fordítjuk, melyek segítségével elkezdődhet a népzene oktatása. Erre az oktatásra iskolától függetlenül jelentkezhetnek a 6-10 éves korú gyerekek.

Isten áldását kérjük adományozóinkra! Kérjük, lehetőségeikhez mérten továbbra is támogassák munkánkat!

Köszönettel a Tánctagozat tanárai

********************

Minden eddiginél sikeresebben szerepeltek táncosaink a XX. Zempléni Szólótánc Fesztiválon Sárospatakon.  A nemzetközivé előlépett fesztivál legtöbb díját iskolánk tehetségei nyerték meg.

Díjak:

 1. Juhász Bence – Örökös zempléni bokréta (háromszor nyert fődíjat) + örökösök különdíja
 2. Polgár Sándor Bendegúz – zempléni bokréta ( fődíj)
 3. Polgári Trisztán –zempléni bokréta ( fődíj)
 4. Kovács Panna –zempléni kaláris ( fődíj)
 5. Novák Irisz – zempléni kaláris ( fődíj)
 6. Valovics Katalin – zempléni kaláris ( fődíj)
 7. Polgári Léda – zempléni kaláris ( fődíj)
 8. Tóth Szebasztián – zempléni bokréta 2. alkalommal ( fődíj)

Különdíjasok:

 1. Nagy Alexandra (zsűri különdíja)
 2. Nyitrai Dávid (zsűri különdíja)
 3. Oravecz Dorka ( Kalocsai táncok kiváló stílusáért)
 4. Kiss Henrietta ( szép színpadi viselkedéséért)
 5. Horváth Helga ( szatmári táncok szép színpadi megjelenítéséért)
 6. Takács Anett (zsűri különdíja)

********************

Iskolánk néptáncosai és énekelni szerető diákjai méltóképpen búcsúztatták a 2016-os évet:

Örömtánccal és sok-sok karácsonyi dallal ünnepelték a kis Jézus születését.

********************

Az új tanévben is nagy lelkesedéssel kezdték meg a próbákat a néptánc tanszak tanulói. Újabb csapattal bővült a közösség, a másodikos Borsikával.

A Rekettye csoport följebb lépett a ranglétrán :), immáron a Kis Bubulyka nevet viseli.

A tánc, az éneklés megunhatatlan számukra. Még a szombatokat is szívesen áldozzák mások szórakoztatására, vagy épp a maguk örömére. A képek Simán és Baskón a szeptemberi falunapon, illetve az abaújszántói táncházban készültek.

Október az idősek hónapja. Az encsi gondozóházak lakóit és az abaújdevecseri nyugdíjasokat lepték meg táncosaink egy kis műsorral.

Szép eredmények születtek a hernádszentandrási énekversenyen (X. Hernád-völgyi Tehetségkutató Fesztivál):

 1. korcsoport:

Fodor Viktória Lilla: 1. helyezés

Szacsuri Máté: 2. helyezés

Polgári Dániel: különdíj

 1. korcsoport:

Maier Cseperke: 1. helyezés

III. korcsoport:

Kiss Boglárka: 3. helyezés

Ignácz Dorina – Kovács Panna: különdíj

Makranczi Mária: különdíj

 1. korcsoport:

Saláta Panna: különdíj

00001 00002 00003

00004 00005 00006

00007 00008 00009

00010 00011 00012

00013 00014 00015

00016 00017 00018

00019 00020 00021

00022 00023 00024

********************

NYÁRI TÁNC

Az igazi néptáncosok nyáron sem tartanak szünetet, sőt keresik a lehetőséget a gyakorlásra. Erre nyílt mód a golopi Libabőr Népművészeti Egyesület által szervezett boldogkőváraljai ill. a jutalomként kiérdemelt szamoskéri táborban. A tánc mellett énekléssel, kézműves foglalkozásokkal, kirándulással telt az idő. Vagyis inkább röpült, hiszen olyan jól érezték magukat a gyerekek, hogy mindkét helyen szívesen maradtak volna még. Erről tanúskodnak a képek.

dscn3865 dscn3881 dscn4137

dscn4135 dscn4133 dscn4130

dscn4115 dscn4110 dscn4106

dscn4105 dscn4098 dscn4096

dscn4095 dscn4093 dscn4091

dscn4087 dscn4010 dscn4007

dscn3993 dscn3988 dscn3986

dscn3983 dscn3979 dscn3977

dscn3953 dscn3939 dscn3917

dscn3913 dscn3901 dscn3898

********************

Néptáncosaink ezúttal városi rendezvényen szórakoztatták a közönséget.

DSCN3319 DSCN3322 DSCN3326

DSCN3327 DSCN3335 DSCN3353

DSCN3356 DSCN3367 DSCN3370

 

********************

„Dunán innen, Tiszán túl”  – DÖNTŐ

Hatalmas sikert arattak a tehetségkutató verseny döntőjébe jutott néptáncosaink.

A Rekettye kiemelt arany minősítést kapott. Fergeteges sóvidéki táncukat különdíjjal – egy hetes táborozással – is jutalmazták.

A Bubulyka  kalotaszegi tánca ezüst-díjas lett.

Galambvári Sárát és Juhász Bencét kiemelt arany minősítés illette. Ők a gömöri tájegység lépéseit járták.

Nagyon büszkék vagyunk rájuk, és természetesen örülünk a Kis Sulyom énekegyüttes arany és Maier Cseperke bronz minősítésének is!

DSCN3143 DSCN3149 DSCN3150

DSCN3152 DSCN3160 DSCN3161

DSCN3162 DSCN3188 DSCN3189

DSCN3190 DSCN3191 DSCN3193

DSCN3194 DSCN3195 DSCN3198

DSCN3200 DSCN3202 DSCN3203

DSCN3205 DSCN3206 DSCN3210

DSCN3212 DSCN3215 DSCN3216

DSCN3217 DSCN3220 DSCN3222

DSCN3224 DSCN3227 DSCN3229

********************

A néptánc tanszak növendékei gálaműsor keretében mutatták be a tanév során tanult koreográfiákat, népdalcsokrokat. A két alkalommal – május 26-án és 27-én – zajló „számadás” egyben a táncosok vizsgaelőadása is volt.

A Bubulyka csoportot (6., 7. és 8. évf.) ezúttal a Parapács zenekar kísérte. Megható percei voltak az estének, amikor a  8.-osoktól társaik énekszóval búcsúztak: „ Indulj el egy úton, én is egy másikon…”

A nagyok nyomdokain igyekvő Rekettyék – Rekettye (4. és 5. évf.), Rekettye Aprók (2. és 3. évf.) – ugyancsak színvonalas előadásokkal örvendeztették meg a pedagógusokból, családtagokból és iskolásokból álló közönséget.

Diákok és szülők egyaránt hálás szívvel köszönték meg a felkészítő pedagógusok egész éves munkáját. Számukra pedig az a legnagyobb elismerés, hogy a Szent László iskolában nem szégyen a néptánc, sőt egyre nagyobb a „rajongótábora”.

kepek1 kepek2 kepek3

kepek4 kepek5 kepek6

kepek7 kepek8 kepek9

kepek10 kepek11 kepek12

kepek13 kepek14 kepek15

kepek16 kepek17 kepek18

kepek19 kepek20 kepek21

kepek22 kepek23 kepek24

kepek25 kepek26 kepek27

kepek28 kepek29 kepek30

kepek31 kepek32 kepek33

kepek34 kepek35 kepek36

kepek37 kepek38 kepek39

kepek40 kepek41 kepek42

kepek43

********************

VII. korcsoport, szabadonválasztott
Különdíj: Nyitrai Bence, Hidi Boldizsár, Dienes Márton, Kiss Henrietta, Beke Lilla, Horváth Helga
II. helyezett: Valovics Katalin, B. Tóth Szebasztián
I. helyezett: Polgári Léda Anna

VII. korcsoport, kötelező
III. helyezett: Valovics Katalin, B. Tóth Szebasztián
I. helyezett: Polgári Léda Anna

III. korcsoport
I. helyezett: Kovács Panna, Polgár Sándor Bendegúz
III. helyezett: Novák Írisz, Polgári Trisztán
Különdíj: Pollák István Zétény, Galambvári Sára

I. Korcsoport
III. helyezés: Galambvári Panna
Különdíj: Lovasi Ágnes, Fazekas Kevin, Juhász Luca

********************

Rangos, országos megmérettetésen mutathatták meg tehetségüket a néptánc tagozat diákjai február 26-án Nyíregyházán, ahol 18. alkalommal rendezték meg a Vécsey – Vásárhelyi Kamara Néptánc és Népdaléneklési Versenyt. A jeles szakmai zsűri elismerően nyilatkozott csoportjainkról.

Íme, az eredmények:

Rekettye néptánccsoport: 3. helyezés (Ignácz Dorina, Kovács Panna, Galambvári Sára, Nyitrai Dávid, Polgár Sándor Bendegúz, Juhász Bence)

Csikuska – kamara csoport: 2. helyezés ( Hidi Boglárka, Tóth Laura, Zsolcsák Eszter, Veres Zoltán, Plaszkó Bence, B.Tóth Szebasztián)

Gratulálunk az abaújszántói barátainknak, a Kis Sulyom énekegyüttesnek az 1. hely megszerzéséért, Juhász Bencének, aki a legjobb táncos teljesítményéért a zsűrielnök különdíját kapta, valamint Maier Cseperkének, aki szóló népdaléneklés kategóriában 2. lett.

Derekasan helytállt a Bubulyka csoport, amelyik kishíján dobogós lett. (Kiss Henrietta, Valovics Kata, Polgári Léda Anna, B.Tóth Szebasztián, Nyitrai Bence, Kamenszky Márton)

Dicséretet érdemel a Rekettye énekegyüttes (Kiss Boglárka, Lukács Viktória, Kovács Panna, Ignácz Dorina, Vaszily Gréta, Makranczi Mária) és Kalla Dominika. Versenyen kívüli, rögtönzött produkciójuk a szervezők elismerését is kivívta.

Köszönet illeti a felkészítő pedagógusokat, dr. Krupárné Rakaczki Anna tanárnőt és Maier Reimond tanár urat.  Számukra, a versenyzők számára és minden nézőnek ajándék volt ez a nap.

kepek01 kepek02

kep10 kep09 kep07

kep06 kep08 kep05

kep04 kep03 kep02

kep01

 ********************

A néptánc tanszak növendékei ezúttal a leendő elsősöket szórakoztatták műsorukkal a MINISULI záró foglalkozásán. A Bubulyka mezőségi, a Rekettye csoport pedig sóvidéki táncával érte el az ovisok hosszan tartó tapsát. Nem kevésbé voltak hatással a kicsikre és szüleikre a Kalla Dominika és a Rekettye Énekegyüttes által megszólaltatott népdalok. Reméljük, a kis nézők még nagyobb kedvet kaptak az iskolához!

kep01 kep02 kep03

kep04 kep05 kep06

********************

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA alkalmából megrendezett városi ünnepségen iskolánkat a REKETTYE ÉNEKEGYÜTTES képviselte. A tiszta gyermekhangok, a szívvel-lélekkel előadott népdalok nagy hatással voltak a résztvevőkre.

********************

Január 22-én rendezték meg Sárospatakon a XIX. Zempléni Gyermek Szólótánc Fesztivált. A rangos elismerésekhez gratulálunk!

Galambvári Sára, Lengyel Réka: Zempléni Kaláris
Tóth Szebasztián, Juhász Bence: Zempléni Bokréta

Horváth Helga, Kiss Henrietta, Polgári Léda, Valovics Katalin, Nyitrai Bence, Nyitrai Dávid: Különdíj

********************

Lám, én tudok táncolni, itt akarok mulatni!

Immár VI. alkalommal mulathattak a néptánc kedvelői a CSIKUSKA BÁLban. A népzenét ismét a Parapács együttes szolgáltatta, de a hagyományos báli forgatag sem maradt el. Köszönet a névadó együttesnek és a Bubulykának, hogy műsorukkal megalapozták a szép számban összegyűlt bálozók hangulatát!

********************

Január 9-én az Abaúji Gazdabál programjait színesítette fellépésével a Csikuska és a Rekettye csoport. Kalotaszegi, illetve sóvidéki táncaikkal nagy sikert arattak.
Reméljük, rászolgáltak a támogatásra, a tombolából befolyó összeg ugyanis a Csikuska Kulturális Egyesületet illeti. Köszönet érte!

********************

P1020534 P1020498 P1020421

P1020383 P1020378 P1020249

P1020209 P1020193 P1020102

P1020070 P1020053 P1020019

P1010988 P1010974 P1010945

P1010807 P1010716 P1010715

P1010709 P1010705 DSCN1228

DSCN1111 DSCN1093 DSCN1075

DSCN0214 DSCN0201 DSC_0081

DSC_0062 DSC_0054 DSC_0038

********************

Március 11-én délután népdaléneklési verseny zajlott iskolánkban. A szószerkezet valódi értelmében megérdemelné a Szent László „Az ének iskolája” kitüntető címet, hiszen több, mint 80 tanuló dalolt szólóban vagy kiscsoportban. Mindannyiukat nagy dicséret illeti!

Köszönet jár tanárainknak, Takács Editnek és Buchala Istvánnak, akik a szakmai zsűrit alkották, és természetesen a versenyt meghirdető Maier Reimond tanár úrnak, aki a gyermekek felkészítésében is nagy szerepet vállalt.

A következő eredmények születtek:

Első évf.: 1. Szacsuri Máté ; 2. Jaskó Hanna ; 3. Zsigmond Brenda

Második évf.: 1. Szondi Zsuzsanna ; 2. Dudás Janka – Galambvári Panna ; 3. Tirpák Gréta

Harmadik évf.: 1. Bagoly Dalma – Popovics Dorina  2. Kiss Ágota – Kiss Gréta ; 3. Bodnár Bernadett

Negyedik évf.: 1. Galambvári Sára – Pelles Réka – Varga Inge ; 2. Kertész Hanna ; 3. Kalla Dominika

Felső tagozat: 1. Kiss Boglárka ; 2. Makranczi Mária – Vaszily Gréta ; 3. Ákos István ;

                          4. Lukács Viktória ; Kavasánszki Patrik

kepek001 kepek002 kepek003

kepek004 kepek005 kepek006

kepek007 kepek008 kepek009

********************

kepek0003 kepek0002 kepek0001

Ugyanezen a napon mutatta be születésnapi gálaműsorát az 5 éves Csikuska néptánccsoport. Iskolai csoportjaink, a Bubulyka és a Rekettye is szerepeltek e jeles ünnepen.

Szeretettel gratulálunk az együttesnek, és kívánunk nekik még számtalan, egészségben eltöltött, boldog, táncos évet!

****************************

Hatalmas sokadalom és vigadalom kerekedett iskolánkban a TÁNC VILÁGNAPJA alkalmából, melyet április 29-én ünneplünk. Kicsik és nagyok járták vígan a felcsíki héjszát, betöltve az egész iskolaudvart. Az 1.a osztályosok minden tanórát tánccal kezdtek: keringő, rocky, diszkó és természetesen kedvencük, a néptánc varázsolta számukra jókedvűvé, felszabadulttá az egész napot.

****************************

Dunán innen, Tiszán túl
Megyei forduló Miskolc

Április 30-án zajlott a Kárpát-medencei gyermek -és ifjúsági verseny elődöntője. Néptánc tagozatos diákjaink ismét nagy sikereket értek el:

csoportban
1. helyezett Rekettye (6-12 évesek)
1. helyezett Bubulyka (12-18 évesek)
1. helyezett Galambvári Sára – Juhász Bence (6-12 évesek), ők képviselik a megyét az országos döntőben.

népdaléneklésben
2. helyezett Makranczi Mária
2. helyezett Rekettye énekegyüttes

2. helyezett B. Tóth Szebasztián
3. helyezett Hidi Boglárka – Plaszkó Bence

Barátaink, Maier Cseperke és az abaújszántói Kis Sulyom énekegyüttes és szintén döntőbe jutottak. Természetesen őket is Maier Reimond tanár úr készítette fel, akinek iskolánkban dr. Krupárné Rakaczki Anna segíti munkáját. Gratulálunk nekik és tanítványaiknak!

kepek1 kepek37 kepek36

kepek35 kepek34 kepek33

kepek32 kepek31 kepek30

kepek29 kepek28 kepek27

kepek26 kepek25 kepek24

kepek23 kepek22 kepek21

kepek20 kepek19 kepek18

kepek17 kepek16 kepek15

kepek14 kepek13 kepek12

kepek11 kepek10 kepek9

kepek8 kepek7 kepek6

kepek5 kepek4 kepek3

kepek2

**************************

Fölszállott a páva Tv műsor válogatóján a területi válogatóba jutott

Kiss Henrietta – B. Tóth Szebasztián
Galambvári Sára – Juhász Bence.

**************************

Megszakítás