Select Page

A címet adó verse József Attilának éppenséggel nem hangzott el április 11-én, ám az állapotot, amelybe az ember került a 8.a osztályosok műsorát nézvén, nagyon is kifejezi.

Varga Józsefné a magyarórákon figyelt fel erre a hamarosan ballagó osztályra. Igazi egyéniségek, gondolkodó, érdeklődő, szépre, jóra fogékony gyermekek közössége, akik közül sokan a hitéletben is jeleskednek a missziós csoport tagjaként. Ezúttal az egész osztály küldetést teljesített: Vállalták, hogy eljuttatják diáktársaikhoz József Attila verseit.

Végtelen egyszerű színpadi megoldásokkal, a szavalatok és dalok varázserejével arattak hatalmas sikert. Nem volt olyan tanuló – és pedagógus sem –, akit ne érintett volna meg az előadás. A költő sorsa élesen, filmszerűen elevenedett meg a versmondók és a hangszerekkel kísért énekesek tolmácsolásában.

Vargáné Klárika munkáját Majorosné Jakab Renáta, Boczán Zsófia és az osztályfőnök, Ferencziné Hajdu Mónika segítette. Vendégszereplő volt Sohajda Zsolt Balázs a 3.a osztályból.

A 8.a „tiszta szívvel” való szereplése beleringatott minket egy őszinte, igaz világba, amilyenre – valljuk be – mindannyian vágyunk. Köszönjük, hogy ezen a napon részesei lehettünk!

 

Makranczi Sándorné

Megszakítás