Select Page

A Diákönkormányzat tisztasági versenyt hirdetett ősszel az iskolánkban. A pedagógusok egytől tízes skálán pontozták alsó és felsőtagozatban az osztályokat.

A mi osztályunk nagyon igyekezett, hogy minél tisztább legyen a termünk. A váltócipőt átvettük, szorgosan sepregettünk. Osztálytársunk Janka még év elején megajándékozott minket egy seprűvel. A sok munka és szorgoskodás megérte: alsó tagozatban a mi osztályunk nyerte meg az egész napos ingyenes kirándulást. A tanárnénink a nyíregyházi vadasparkba rendezte ezt az élmény teli programot. Hétfő reggel átbeszéltük a szabályokat, és elindultunk a buszhoz. Az úton láthattuk a jól megművelt tokaji borvidéket, növények közül pedig az ezüst tengerkén ringó árvalányhajat. Amikor megérkeztünk és bementünk az állatkert területére, az Ócenáriumhoz vettük az irányt. A boltban sok-sok ajándék tárult elénk. Az akváriumok között sétálva megfigyeltük a különböző halakat, és cápákat. Bementünk egy nagy zárt kupolába, ahol gyíkféle állatok, madarak és majmok voltak. Egy hosszabb függőhidas részen is sikongatva áthaladtunk. Ezután finomságokat vásárolhattunk, és utána megcéloztuk a fóka showt. Két nagyon aranyos és tehetséges fókák műsorát nézhettük meg. A fantasztikus fóka show után az elefántokhoz, gidákhoz mentünk. Megpillanthattunk egy fekete majmot is. A sűrű bozótban és az úton tyúkok és kakasok csavarogtak. Láttuk a kengurukat, papagájokat. Pont jókor mentünk el, mivel a páva kinyitotta gyönyörű, ragyogó farktollait. Ezeken kívül láttuk a ragadozó macskafajtákat, és még nagyon sok más állatot is, melyek földrészenként voltak csoportosítva, elhelyezve. Jártunk a Zöld piramisban, a Madárházban, a Trópusi Házban, a Dél-Amerika Házban, körbejártuk az Afrika – panorámát,a Parasztudvarban a kisgidákat etettük, Észak – Amerika  félelmetes tigrisei a kifutón sétáltak, a Magyar Őspark állatai is élményt jelentettek.

Nagyon jól éreztük magunkat, szívesen jönnénk máskor is. Hálás köszönetünket fejezzük ki a Diákönkormányzatnak, hogy lehetővé tették számunkra ezt a felejthetetlen élményt.

Készítette:            Szarka Fanni és Orosz Tímea

                                                                                           4. B

Megszakítás