Select Page
2023. június 4-én XII. alkalommal rendezték meg Miskolcon a „Dunán innen, Tiszán túl” Kárpát-medencei Ifjúsági Népművészeti tehetségkutató verseny elődöntőjét. Előző években nagyon jól szerepeltek iskolánk tanulói, így ebben az évben 75 gyermekkel indultunk neki a megmérettetésnek. Népzene, népdal, szóló és csoportos néptánc kategóriában lehetett indulni. Azok tudtak felkészülni erre a versenyre, akik a művészeti iskola óráin kívül még a tehetséggondozó szakkörre, vagy a Csikuska utánpótlás csoportjának foglalkozásaira is eljárnak. A befektetett munka nem volt hiábavaló. A produkciók bronz, ezüst és arany minősítést kaphattak, de a döntőbe jutókat „kiemelt arany”-nyal értékelték.
Eredményeink:
Népzene:
Kiemelt arany: Maier Cseperke (hegedű)
Népdal:
Bronz: Zengice énekegyüttes (Dávid Hanna, Pecsenye Anna, Sándor Léna, Szinai Dóra)
Ezüst:  Csikusok énekegyüttes (Dávid Emma, Meczkó Magor, Török Lóránt)
Arany:  Dávid Emma
Néptánc:
Ezüst:  Picikuska táncegyüttes, Buborékok táncegyüttes (5. oszt.), Nagy L. Nóra – Juhász Martin
Arany:  Kiss Lilla Emma – Juhász Martin, Mózes Orsolya – Juhász Martin, Bucskó Veronika -Török Lóránt, Szarka Fanni – Török Lóránt, Jaskó Hanna- Meczkó Magor
Arany: Kecskerágó kamara táncegyüttes ( 4.oszt.), Kicsikuska és Rekettye táncegyüttesek közös műsora
Kiemelt arany: Dávid Emma – Meczkó Magor, Zsiga Hanna – Glonczi Rajmond.
A zsűri szavazata alapján a Kecskerágó együttes jutott a döntőbe.
A koreográfiákat készítette és betanította Maier Reimond tanár úr. A buborékok vezetője és tanítója: Veres Zoltán. Munkájukat segíti Krupárné Rakaczki Anna és Makranczi Sándorné. A pedagógusnapot ügyes gyerekekkel és szép eredményekkel ünnepelhettük.
Június 4 a Nemzeti Összetartozás Napja. Ez nap valóban az összetartozást jelentette számunkra, hiszen Kicsikuska encsi csapata közös koreográfiával lépett fel a nagykárolyi Rekettye táncegyüttessel. Előtte két napig együtt táncoltak próbán, fellépésen, szünetekben, táncházban. A színpadon már az látszott, hogy valóban „egy vérből valók vagyunk”.

 

Megszakítás