Select Page

Az encsi Szent László Katolikus Általános Iskola  zenészei – zongora és furulya tanszakosok – közül többen éltek azzal a nem mindennapi lehetőséggel, hogy a tanévzáró vizsgát és koncertet a Mátraszentimrén lévő Stella Katolikus Egyházi Üdülőben tartsák meg 4 napos táborozás keretein belül.

Boczán Zsófia és Sélley Etelka tanárnők növendékei bőröndjeikbe csomagolták a hangszereiket, kottáikat , s izgatottan útnak  indultak május utolsó hetében. A hétfői napon Hollókőre mentünk, ahol a várban és a különleges falubelsőben gyönyörködhettünk, s megbizonyosodtunk arról , hogy nem véletlenül szerepel az UNESCO világörökség listáján a település.

Kanyargós utakon érkeztünk meg délután a szállásunkra, ahol Dobák Gábor plébániai kormányzó atya  nagy szeretettel fogadott minket.   A szobák elfoglalása után a Kápolnába mentünk, ahol elcsendesedésre, közös imádkozásra és gitáros éneklésre volt lehetőségünk. Magyarország legmagasabban fekvő településén úgy éreztük, hogy  Ég és Föld között, 800 méter magasan – ünneplőbe öltöztetve szívünket és  lelkünket- Isten és ember közötti kapcsolatteremtésünk a zenében teljesedett ki.  Gábor atya is elismerő szavakkal  jellemezte gyermekeink zenei tudását – s megtudtuk tőle azt is, hogy a zene hozzá is közel áll – s jutalmul csokit kaptak tőle  gyerekek és felnőttek egyaránt. Sikeres vizsga és koncert után szívesen mentünk Gyöngyösre Moziba .

Az Oxygen Adrenalin Parkba is eljutottunk, ahol mindannyian kedvünkre szórakozhattunk. Az elénk táruló csodás panorámától  elállt a lélegzetünk, pláne amikor  boboztunk vagy a libegőn ültünk. Több gyerek életében először volt „ottalvós” táborban – ahogy ők mondják – távol a szülőktől, testvérektől. Tudjuk, hogy a zene személyiséget formál, lelki – érzelmi gazdagságot nyújt. Ezt szem előtt tartva igyekeztünk a gyermekek lelki – testi nyugalmát megőrizni és gazdagítani, s azt sugallni, hogy a zenén át vezet az út egymás  jobb megismeréséhez és önmagunk gazdagításához egyaránt.  A sok gyakorlásnak megvan a jutalma , hiszen nagyon élveztük a koncertet, a közös éneklést.  Egy szájjal és egy szívvel üzenjük : „Legyen a zene mindenkié !”

Köszönjük a táborozás  lehetőségét, a szállást, a finom ételeket, a programokat, hiszen  maradandó élmények birtokosai lettünk így  a Mátrában  mindannyian !

                                                  Kovác Teodóra Sarolta  ( kísérő pedagógus )

Megszakítás