Select Page

Vasárnap 7 órás vonatozás után érkeztünk meg Zánkára, ahol a vasútállomáson már vártak ránk a narancssárga pólós „TESÓ”k, és elkísértek minket a regisztrációra, majd a szállásra. 

Bár az utazás kimerítő volt a kánikulában, de 54 diákunk estére visszanyerte az erejét, és a tábornyitón vidáman és felszabadultan táncolt a többi 2700 gyerekkel együtt, akik valamennyien egyházi iskolából érkeztek. 

Minden napunkat reggeli tornával kezdtük, amelyet áhítat és ima követett a fehér pólós „TESTVÉR”ek vezetésével. Hétfőn délelőtt már alig vártuk, hogy lubickoljunk a Balatonban. Néhányan vízibicikliztek is. Délután a strandon, a fák árnyékában mini opera-előadást hallgattunk, majd ökomenikus istentiszteleten vettünk részt. Utána jólesett a pancsolás, bár nem tartott sokáig a viharjelzés miatt. Vacsora után tehetségükkel, ügyességükkel elkápráztattak minket a Fővárosi Nagycirkusz művészei, a kutyusok, papagájok mosolyt csaltak az arcunkra. Sok gyermeknek ez volt az egyik kedvenc programja. Kedden is strandoltunk, de közben a fiaink – Bulik Martin, Fülöp Bence, Gál Levente, Hajkó Tamás, Németh Mátyás, Tóth Dominik – focibajnokságon ügyeskedtek, és III. helyezést értek el. Gratulálunk nekik!

A délutáni strandolás előtt sétahajón ülve csodáltuk a balatoni tájat, vacsora után pedig koncerten, filmvetítésen lehetett szórakozni. Római katolikus szentmise és református istentisztelet is volt, majd tábortűz, ahol a TESÓk vezetésével játszottunk, énekeltünk, táncoltunk. 

Szerdán fontos vendég érkezett a táborba: Novák Katalin. Az elnökasszony a mi altáborunkban kezdte a látogatást, már a reggeli torna végére betoppant, velünk együtt vett részt az áhítaton, és köszönetet mondott a kegyelmekért, amelyeket kapott. Az aznapi mottónk így hangzott: „A szeretet türelmes.”

A strandon tűzoltóbemutató és dinnye várt minket, „csupán” 7 mázsát kellett felszeletelniük a TESÓknak. 

Ebéd után a gyerekek egyik része elsősegélynyújtáson vett részt, egy másik trambulinozott, a harmadik kártyázott, a negyedik pingpongozott.  Mózes Orsolya és Török Lóránt pedig képviselt minket a Ki mit tud?-on, ahol nagy örömünkre továbbjutottak a döntőbe, és csütörtök délután is bemutathatták fergetes néptánctudásukat. „A legautentikusabb előadás” oklevelet kapták, gratulálunk nekik! 

Este 3 csoportban éjszakai túrán vettünk részt, két csapat Sherlock Holmes segítőjeként nyomozott, a harmadik Jumanji társasjátékot játszott.

Csütörtök délelőtt kifutott a kikötőből három sárkányhajó, amelyeknek mi voltunk az evezősei. Mindenki nagyon élvezte. A délutáni strandolás a közelgő vihar miatt megint rövidre sikerült a Balaton kellemes, meleg vizében, így vacsoráig még jutott idő a játékra, beszélgetésre, pihenésre. 

Este először a 12 különböző színű altábor rendezett záróbulit, majd valamennyien a csarnokba vonultunk – mi, a BORDÓK bordó pólóban -, és ott folytattuk együtt a játékos, táncos búcsúzkodást. 

A legnagyobb elismerés illeti a tábor szervezőit, dolgozóit, hiszen 3000 ember utaztatását, étkezését, a számtalan programon való részvételét nem egyszerű ilyen összehangoltan működtetni. Nekik sikerült. Rengeteget dolgoztak, keveset aludtak, mindig kedvesek és vidámak voltak. Köszönjük szépen nekik! Hálás köszönet Olejnyik Éva DIÖK-patronáló tanárnőnek, aki pályázott, és nyert iskolánk diákjainak egy szuper táborozást.

A mozgalmas tábori napok után pénteken már 9 órakor vonatra ültünk, így délután fél 5-re megérkeztünk Encsre. Újra itthon tele szebbnél szebb élményekkel. Mindenkinek további vidám nyarat kívánok sok pihenéssel!

 

Rácz Lászlóné

 

 

 

 

Megszakítás