Select Page

2019. május 31-én tartottuk iskolánkban a Gyermeknapot. Igazgatónő köszöntése után a negyedikes tanulók előadásával folytatódott a rendezvény.

A gyerekek műsorai után meglepetésszámmal kedveskedtek a pedagógusok, a Hófehérke és a hét törpe zenés, vicces előadásával szórakoztatták a gyereksereget. Óriási sikerük volt a tanár néniknek és tanár bácsiknak, akiket vastapssal búcsúztattak a diákok a tornateremből. A jókedvű, vidám előadások után osztályonként szórakozhattunk tovább e szép nyárias napon. Az udvaron a rendőrség és a tűzoltóság technikai bemutatóját figyelhettük meg, az alsósok pedig lovagolhattak is. Az iskola épületében  számos foglalkozáson vehettünk részt. Rajmund tanár úr segítségével betekintést nyertünk a házi kenyérsütés rejtelmeibe. Közösen dagasztottuk, sütöttük a finom kenyereket, amelyeket természetesen jóízűen falatoztuk finom szalonnával. A „kávéházban” finom forró csokival és ásványvízzel kínálták a vendégeket, melyeket verssel, dallal „fizettek ki” a tanulók. Maga a nyugalom szigete volt az ottani légkör, lemezjátszón hallgattuk a régi slágereket. Az iskola emeletén a tanulók karaoke-n mérhették össze ének tudásukat. A fiúk körében nagyon népszerű volt az X-box terem. Az idő múlásával egyre több diák futkosott csillámtetoválással a kezén. A táncteremben népművészeti foglalkozás folyt, ahol tűzzománcból készítettünk nyakláncot, mézeskalácsot díszítettünk, nemezrózsát csináltunk valamint csuhébabát kötöztünk. Szebbnél szebb munkadarabokat készítettek kicsik és nagyok egyaránt. A tornateremben különböző ügyességi játékokkal ismerkedtünk meg. Utolsó helyszínünk e fergeteges napunknak a Városi Sportközpont volt, ahol négyféle játékkal szórakozhattak iskolánk tanulói. Az alsósok az óriás csúszdán és a lézerharcban lelhették örömüket, a felsősök pedig az élő csocsón és a buborékfocin versenyeztek. Az udvaron pedig betekintést nyerhettünk az önkéntes területvédelmi tartalékos katonák technikai bemutatójába. A nap folyamán túró rudit, jégkrémet és csokit kapott minden tanuló.

Az iskola tanulói nevében szeretném megköszönni Olejnyik Évának, a Diákönkormányzatunk felnőtt segítőjének, az iskolavezetésnek valamint iskolánk valamennyi pedagógusának, hogy ilyen tartalmas és felejthetetlen gyereknapot szerveztek nekünk.

Hálával köszönjük meg támogatóink felajánlását is:

-Pollák István, Összefogás Abaújlak-Szanticska Jövőjéről Alapítvány elnöke, 8. osztályos szülő

-Abaújtej Közös Vállalat

                                                                                                 Lengyel Zoé

                                                                                                  DÖK vezető

 

 

Megszakítás