Select Page

Véget ért a második Erzsébet Napközis tábor iskolánkban 87 tanuló és 9 felnőtt részvételével.

Hétfő

Kedd

Szerda

Kirándulás Poroszlóra

Csütörtök

Péntek

Táborzárás

 

 

2018. július 2-tól folytatódott a Napközis Erzsébet tábor 87 tanuló és 9 pedagógus részvételével. A gyerekek nagy része már a második turnust töltötte itt, ezért az előző hét eseményeiről élményrajzot készítettek, amelyek kiállításra kerültek. Hétfő délelőtt sárgába öltözött a tábor, mert ilyen színű pólót öltöttek magukra a táborozók. Délután Anett néni vezetésével, 8 csapat részvételével sorverseny keretében, 10 feladaton keresztül bizonyíthatták ügyességüket, állóképességüket. Kitartásukért valamennyien jutalomban részesültek. Meglepetésként lufi hajtogatással zártuk a napot.

Kedden Fonal Anyuk délelőttöt tartottunk, amelyen a gyerekek kreativitására építettünk. Lányok, fiúk nagy örömmel készítették a karkötőket, ahol Éci néni, Renáta néni segített nekik. A szép munkákat édességgel jutalmaztuk. Ebéd után a Mozgó Mozi által levetített Jönnek a kacsák című filmet tekintettük meg. Kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoztunk a vidám történeten.

Szerdán egész napos kirándulásra utaztunk két autóbusszal Poroszlóra. A Tisza- tavi Ökocentrumban, séta keretében megismerkedtünk a táj növény- és állatvilágával. 3D-s filmvetítésen láthattuk a Tisza-tó évszakonkénti változásait. Az egyedülálló akváriumban a tájegységre jellemző halakban gyönyörködhettünk. A hét emelet magasságú kilátóból varázslatos panoráma tárult elénk. Délután kishajós utazáson testközelből figyelhettük meg a tó élővilágát. Ezt követően jóízűen fogyasztottuk el a közeli étteremben kapott meleg ebédet. Fáradtan, de sok-sok élménnyel gyarapodva tértünk haza.

Csütörtökön folytatódott a Fonal Anyuk délelőtt, amelyet Keller-Bortnyik Judit, mint szülő szervezett nekünk. A lányok Edina és Enikő néni segítségével keresztszemes könyvjelzőket hímeztek. A fiúk Dóra és Éva néni vezetésével levendulapárnákat készítettek. Ezt követően Sanyi bácsival az informatikai tudásukat bővítették. A szebbnél szebb darabokat jutalmaztuk. Délután Lengyel Judit védőnő érdekes életvezetési tanácsokkal látott el minket. Minden kis diákunk egy egészségügyi csomagban részesült. A benne rejlő eszközök helyes felhasználásáról sok új dolgot tudtunk meg.

Péntek délelőtt a teremtésvédelem jegyében iskolánk udvarát, kiskertjét tettük rendbe. Ezután jólesett az Éva Cukrászdában a hűsítő fagyizás. A búcsú buliban Táborkirályt és Tábor -királynőket választottunk, megköszönve egész heti segítőkészségüket. Minden gyermeket megajándékoztunk: noteszt és színes készletet kaptak.

A tábor résztvevői nagyon jól érezték magukat. Sok-sok emlékkel, új barátokkal gazdagodva zárták a hetet. Valamennyien jövőre is szívesen táboroznának. Szép nyarat kívánunk mindenkinek !!!

 

 

Megszakítás