Select Page
Igazán vidáman indult az őszi szünet a negyedik, ötödik és hatodik évfolyamon tanuló színházszerető gyerekeknek és kísérőiknek, hiszen Petőfi örökzöld elbeszélő költeményét, a János vitézt néztük meg a Miskolci Nemzeti Színházban.

Ötletekben gazdag rendezés, kedves humor, remek díszletek, elbűvölő kosztümök, valamint a színészek nagyszerű játéka és tánca tette felejthetetlenné ezt a zenés előadást. Igazi tündérmesébe csöppentünk, amely teljesen magával ragadott minket. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlom ezt a kitűnő darabot.

Az előadás után elsétáltunk a Városház térre, ahol gyönyörű természetfotókból álló kiállítást tekintettünk meg. Az állatokat ábrázoló megható, bájos, olykor vicces pillanatok mosolyt csaltak az arcunkra.

A tartalmas programok után vidáman énekeltünk a buszon hazafelé.

Rácz Lászlóné

 

Az út kellemesen beszélgetve, énekelve telt.

Kifogástalanul megrendezték a jeleneteket. Nekem az első felvonás jobban tetszett, mint a második, mert viccesebb volt, főleg a rablós jelenet. A második részben nagyon szépen táncoltak a tündérek, és akkor lelt rá Iluskára János vitéz. Az életemben eddig látott színházi előadások közül a János vitéz tetszett a legjobban. Az első sorokban jó illatokat is éreztünk.

Ezután szabadtéri fotókiállítást néztünk meg. Nekem az volt a kedvenc képem, amelyiken két hiéna árnyékának az orra összeért.

Az egész nap jól sikerült, szívesen megnézném még egyszer ezt az előadást.

Zsigmond Brenda 5.a

 

A történetet ismertem, és mivel sok versszakot meg kellett tavaly tanulni a műből, ezért némelyiket együtt mondtam a szereplővel.

Mindenképpen megérte elmenni, mivel ez maradandó élmény számomra. Nagyon szeretem a színházat, mindig elvarázsol, hogy ennyi szöveget, táncot milyen szépen megtanulnak a színészek. Tetszett a történet feldolgozása, a táncok és a jelmezek. Néhány helyen kissé „beújították” modern elemekkel. Nagyon jó volt a kivitelezés, a griffmadár, az óriások, és persze Iluska átváltozása rózsából lánnyá. Sokat nevettem, csodálkoztam, miközben felelevenítettem az 5. osztályban tanultakat is.

Alig várom, hogy legközelebb is mehessek színházba.

Kertész Janka 6.b

Megszakítás