Select Page

Májusban, a Szűzanya hónapjában közös zarándoklaton vettek részt a Máriás lányok és a Missziós csoport tagjai Kisgyőrben.
A „faragott falu” számos szépséges látnivalóval szolgál. Utunk elsőként Közép – Európa legnagyobb fából készült Betleheméhez vezetett. Dallal örvendeztünk, hogy a kis Jézus megszületett, és dicséretet mondtunk Édesanyjának. Az induláskor még szakadó eső ekkorra már csak szemerkélt.
A Faluházban Grúz Attila a népi hangszerekről tartott nekünk érdekes, vidám előadást. Ha ezek megszólaltatásával és énekeinkkel a napot nem is sikerült előcsalogatnunk, az eső mindenesetre elállt, mire a Keresztúthoz érkeztünk. Néhány gondolat erejéig minden állomásnál elmélkedtünk, hálát adtunk, vagy fohászkodtunk.
„Máriát dicsérni” indultunk tovább a Mocsolyás határában lévő csodálatos szoborhoz. A Szűzanya tárt karokkal fogadott bennünket, a mosolya örömöt sugárzott. A tized rózsafüzér elimádkozása után Boldogasszony Anyánktól régi himnuszunkkal búcsúztunk. Tekintete azt üzente: „Visszavárlak titeket!”

Ferencziné Hajdu Mónika, Makranczi Sándorné, Takács Edit

Megszakítás