Select Page

Szinte minden ember életét megváltoztatta a 2020-ban megjelent koronavírus. Köztük iskolánk diákjaiét is, akik még egyik nap együtt tanultak, játszottak osztálytársaikkal, barátaikkal, majd hirtelen a kiadott rendeletek miatt már otthonról kellett, hogy megismerkedjenek a digitális oktatás rejtelmeivel. Szeptembertől az új tanévet újra az iskolapadban kezdték a gyerekek. Személyes kontaktusban lehettek egymással, ám folyamatosan ott volt a gondolat, hogy vajon ez meddig lesz lehetséges.

A vírushelyzetnek megfelelően korlátozódtak az iskolai szintű ünnepségeink is. A harmadik hullám miatt újra az online tanításra kellett áttérnünk, ez már érintette a március 15-i, nemzeti ünnepünkről való megemlékezést. Mivel pedagógusaink és tanulóink digitálisan tartják a kapcsolatot, így az 1848-49-es forradalom és szabadságharc történelmi eseményeire való visszatekintése is ilyen osztálykeretek között zajlott le. A világháló által nyújtott lehetőségeket kihasználva, tanáraink történelmi ismereteket nyújtó videókkal, interaktív feladatokkal igyekeztek felkelteni a diákok érdeklődését, hogy minél színvonalasabban emlékezhessenek meg dicső múltunkról.

Bízunk benne, hogy a jövő évben, a márciusi nemzeti ünnepünkről már iskolai közösségünkben, a személyesen bemutatott műsorral méltóképpen emlékezhetünk meg. Ünnepi ruhába öltözve, szívünk felett kokárdát viselve tiszteleghetünk hőseink előtt!

Megszakítás