Select Page
Az utóbbi években hagyománnyá vált, hogy az intézményünkbe készülő óvodások és szüleik számára „Mini-suli” foglalkozásokat szervezünk, melynek során betekintést nyernek az iskolai életbe.
A foglalkozások célja, hogy a gyermekek megismerjék az iskolai környezetet, az itt zajló tevékenységeket, hogy szeptemberben szorongás nélkül lépjenek be az iskola kapuján.
A negyedikes osztályfőnökök az iskolavezetés és az alsós munkaközösség tagjainak aktív részvételével, segítségével szervezték és bonyolították le a foglalkozásokat.
Az első és második alkalommal ügyességi feladatokat végezhettek, játékokban vehettek részt a kis vendégek. A szülőket pedig „nyitott ajtókkal” várták az alsós tanító nénik. Ismerkedhettek azzal a környezettel, ahol gyermekeik szeptembertől a nap nagy részét tölteni fogják.
A januári foglalkozáson került sor a leendő elsős tanító nénik bemutatkozására. Közben az ovisok az első osztályokban vendégeskedtek, sőt aktívan bekapcsolódhattak az ott folyó munkába is.
Az utolsó foglalkozást hetekig tartó előkészítő munka előzte meg, mivel mindkét 4. osztály egy-egy színdarabbal készült. Ezen kívül a művészeti iskolás növendékeink is bemutatkoztak.  Az óvodások és szüleik nagy tapssal jutalmazták tanulóinkat.
Bízunk benne, hogy a rendezvénysorozat megkönnyíti az óvodából iskolába való átmenetet, és szeptember elsején bátor, jókedvű elsősök lépnek be az osztálytermekbe.

V.I.-né

Megszakítás