Select Page

Ebben az évben is megrendezésre került Egerben a ministráns találkozó 2023.09.30-án. Iskolánkat 18 diák képviselte, akiket Bartek Nikolett és Olejnyik Éva tanárnők, valamint Gyarmati Valentin diakónus kísért el.
A gyülekező után az egri Bazilikában ünnepi szentmise volt, amit a pozsonyi segédpüspök, Jozef Hal’ko celebrált. A prédikációban beszélt a ministrálás fontosságáról, szerepéről és jelentőségéről.
A szentmise után a Bazilika lépcsőjén a jelenlévőkről csoportkép is készült. Ebéd után csoportfoglalkozásokon vettünk részt. Beszámoltak nekünk a lisszaboni Ifjúsági Világtalálkozó élményeiről, hatásáról, fontosabb eseményeiről. Ezek után lehetőséget kaptunk, hogy jobban megismerjük a segédpüspök Urat. Kérdéseket fogalmaztunk felé, amiből sok érdekességet megtudtunk róla, aztán közösen elvégeztük a Lorettói litániát Szűz Mária tiszteletére. Végül főpásztori áldásban részesülhettünk.
Valentin atya a szemináriumba is elvitt minket, ahol megnéztük a kápolnát, vègezetül pedig a maklári Royal Cukrászdába hívott vendégül egy finom sütemènyre.
Ez a nap jó hangulatban telt el, rengeteg élményben részesültünk. Szívünkben gazdag áldással tértünk haza a találkozóról.

Saláta Mátyás
  7. a osztályos tanuló

Megszakítás