Select Page
„A misszió megfiatalítja a hitet” – hirdette Szent II. János Pál pápa, aki nagyon szerette a fiatalokat, és szívből odaadta magát nekik.
Az élet maga egy misszió   
„Minden ember egy misszió, és ez az értelme annak, hogy a földön élünk. Isten egyszerre magához vonz bennünket és küld is. Ennek a szeretetnek a benső erejét leginkább a fiatalok érzik meg, mely jövőt ígér, és mindinkább előre küld az úton. El kell ezen gondolkodni mindenkinek. Én egy küldetés vagyok ezen a földön és ezért vagyok a világban” – írta Ferenc pápa fiataloknak szóló üzenetében, utalva az Evangelii Gaudium kezdetű apostoli buzdítására.
Iskolánk missziós csapata már tíz éve működik ennek tudatában, Sebastian atya vezetésével. Minden évben megrendezésre kerülnek a missziós napok, amikor picit jobban felhívjuk az iskolánkban tanuló fiatalok figyelmét arra, hogy együtt, csak együtt és egymással szeretetben tudunk hatékonyan működni. Sebastian atya személyes látogatása, varázsa és lelki megerősítése sokat jelent minden év október hónapjában. Így történt ebben a tanévben is, a sok online jelenlét után. Három nagyon lényeges dolog hangzott el, amivel sokat segíthetünk egymásnak, és szebbé tehetjük egymás életét.
Ezek a következő egyszerű, de lényeges dolgok:
  • „Kérlek szépen”: Használjuk gyakran ezt a kérésformát, mert nem minden természetes magától! Adjunk egymásnak minőségi időt!
  • „Köszönöm szépen”: érezzük meg, hogy amit kapunk, azért sok-sok ember dolgozik, és a köszönet mindenkinek jól esik. Értékeljük és tiszteljük egymás munkáját és személyiségét!
  • „Bocsánatot kérek”: ha, hibázunk, ismerjük el, és tudjunk belőle tanulni, építkezni, hogy boldogabbá tegyük egymás életét.
Ebben az évben is gyűjtést szervezünk egy négy éve kómában fekvő diáktársunk ápolására, átérezve, hogy milyen sokat jelenthet, ha néha sikerül lemondanunk egy csoki áráról. Jó érzés adni, ha tudjuk, hogy ezzel szebbé tehetjük egymás életét.
Szeretnénk megköszönni az évfolyamonként elkészített tablókat, ami csodálatos dekorációként emelte a missziós nap hangulatát. Köszönet érte minden diáktársunknak!
Befejezésül szeretnénk megosztani mindenkivel a lelkesítő mondatunkat, amely így hangzik: Missziósok vagyunk, szeretjük az egyházat, küldetésben járunk, éljen Krisztus                                                                                                               
8. évfolyam missziósai
                                                                                              
Megszakítás