Select Page

Iskolánk I. korcsoportos tanulói a május 12-én megrendezett labdarúgó diákolimpia megyei döntőjében kivívták a jogot az országos döntőben való részvételre.

Az országos esemény Szombathelyen került megrendezésre június 3-5. között, 20 csapat részvételével.

Péntek reggel indultunk az iskola kilenc személyes kis buszával és egy személygépkocsival. Két rövid pihenő beiktatásával 13: 30-ra érkeztünk meg Szombathelyre. A sikeres regisztráció és igazolások után elfoglaltuk a szállásunkat a Németh Pál kollégiumban. Három, 6 személyes szobában kaptunk helyet. Két szobában 5-5 gyerek, egy szobában a 4 felnőtt. Ezután ettünk egy közeli Pizzériában, majd elsétáltunk a megnyitó helyszínére a Haladás stadionjába. A színvonalas megnyitó után következett a sorsolás. A 20 csapatot öt csoportba sorsolták. Mi a Bajával, Bábolnával, Székesfehérvárral és a Szentessel kerültünk össze. A csoportból az első két helyezett csapat jutott tovább a legjobb nyolcba. A többiek a helyezések szerint játszottak a 9-12., 13-16. és a 17-20. helyekért. A sorsolás befejeztével megvacsoráztunk, aztán pihentünk a kollégiumban.

Szombaton reggel a reggeli után autókkal mentünk ki a közeli Király Gábor sportkomplexumba, ahol a mérkőzéseket játszottuk. Délelőtt két mérkőzésünk volt, sikerült mindkettőt megnyernünk. A Székesfehérvár ellen 3-0, a Szentes ellen 3-2. Nagyon meleg volt, így az ebédidőt a kollégiumban töltöttük zuhanyozással, pihenéssel. Ebédre is banánt, almát, szőlőt és müzli szeletet kaptak a gyerekek.

A délutánt a Bábolnával kezdtük és sikerült nyernünk 3-0 ra, mellyel biztossá vált, hogy a legjobb nyolcba kerültünk. A csoport utolsó összecsapásán vereséget szenvedtünk a Bajától 3-1 re.

Ezután fürdés a koliban, aztán vacsora és pihenő. Közben kiderült, hogy reggel a Gödöllővel kezdünk.

Vasárnap reggeli után autókkal mentünk a mérkőzések helyszínére.  Gödöllőtől kikaptunk 3-1-re, így biztossá vált, hogy az 5-8. hely valamelyikéért küzdünk tovább. A következő mérkőzésen megvertük Hajdúszoboszlót 3-0-ra, tehát az 5-6. helyért játszottuk az utolsó mérkőzésünket. Sajnos az utolsó percben kapott jól eltalált lövéssel kikaptunk Kozármislenytől, így hatodikként zártuk a tornát.

Megvártuk az eredményhirdetést, a különdíjak átadását, majd gyors mosakodás és átöltözés után elindultunk haza. Első utunk a McDonalds-ba vezetett, ahol jól belakmároztunk és nekivágtunk a hazavezető hosszú útnak. Este fél 8-ra értünk Encsre.

Első országos versenyünk nagy élmény volt gyereknek, felnőttnek egyaránt. Úgy gondolom, hogy az elért 6. helyezés egy nagyon szép eredmény, melyre büszkék lehetünk.

Külön köszönjük a támogatóink (Paul József, Mosoly az Arcon Egyesület, Hernádi Csaba) segítségét!

Encs, 2022. 06. 08.

Erdősi István

testnevelő

 

Megszakítás