Select Page

Bucskó Veronika, Kiss Lilla Emma, Lukács Lilla és Zsiga Hanna a Szent László Katolikus Általános Iskola végzős tanulói.

Példás magaviselet, kitűnő tanulmányi eredmény, kiemelkedő szorgalom, kimagasló közösségi munka jellemzi őket. A tiszteletadás, az udvariasság, az előzékenység, a figyelmesség, náluk belső hajtóerő.

Tudásvágyuk már alsós korukban megmutatkozott. Mind reál, mind humán tárgyakban egyaránt jeleskedtek, a tanulmányi versenyek állandó résztvevői voltak, eredményeikkel élenjártak.
Mindannyian elkötelezettek a művészetek iránt is. Nemcsak verseket szavalnak csodálatos átéléssel, rajzolnak gyönyörűen, de a néptánccsoport lelkes, meghatározó tagjai. Virtuóz előadásukkal sokszor csaltak könnyeket a szemünkbe az iskolai és városi rendezvényeken, valamint az országos és a nemzetközi versenyeken.

Az iskola büszkeségei, mint tanulmányi, mint vallási élet terén.
Mélyen vallásos gyökerekből meríti hitét. Kicsi koruktól ebben nőttek fel és ezt tovább építették, növelték szorgalmas tanulással és az Isten felé való nyitottsággal. Rendszeresen részt vesznek a vasárnapi és ünnepnapi szentmiséken, ministrálnak, felolvasással hozzájárulnak a liturgikus események méltó megünnepléséhez. Missziós tevékenységük példaértékű a kortársaik és minden generáció számára.

Lámpások ők korunk „szelfigenerációként” emlegetett fiataljai között, akik a folyamatosan változó társadalmi normarendszerben az állandóságot képviselik, őrzik és bátran felvállalják a keresztény értékeket, normákat.

Megszakítás