Select Page

November 11-én Szent Mártonra emlékeztünk iskolánkban. Ezen az éven is felidéztük Márton püspök legendás alakját és jócselekedeteit. A délutáni foglalkozásokon kézműveskedtünk, különböző lámpásokat készítettünk. Az ujjbábok és termésképek készítése során beszélgettünk Márton püspök segítség nyújtásáról és arról, hogy mennyire fontos, hogy odafigyeljünk másokra.
Szent Mártonról különböző ránk maradt feljegyzések megemlítik a Szent segítőkészségét, jóindulatát. Fennmaradt legenda szerint egy hideg, téli este Ambianum város kapujánál egy nélkülöző koldussal találkozott, akit rablók fosztottak ki és vertek meg. Ekkor Márton köpenyét kardjával kettévágta, majd egyik felét a koldus vállára borította.
Szent Márton napjainkban is aktuális üzenete a másik ember iránti érzékenység, problémáira való odafigyelés. A köntösét megosztó Szent Márton nemcsak fizikailag segít a kolduson, hanem fel is emeli a szeretet által. Az ilyen szeretetre, segítségre ma ugyanúgy szükségünk van, mint Szent Márton korában.
Szent Mártonnak ünnepén a szeretet lámpása világítson be mindenkihez!

Megszakítás