Immáron negyedik alkalommal rendeztük meg a Szent László Katolikus Ált. Isk. jótékonysági bálját. A rendezvényt iskolánk lelki vezetője, a fenntartó egri főegyházmegye képviselője, dr. GARANCSI LÁSZLÓ főesperes úr, címzetes prépost nyitotta meg.
A jó kedvről a GOLDEN BOYS tagjai gondoskodtak: Buchala István, Homoki János és Paulin Ferenc, akik színvonalas zenéjükkel tovább fokozták a báli hangulatot.
A nyitótáncot iskolánk néptáncosainak köszönhetjük, akik még jobban elvarázsolták a közönséget. Maier Raimundnak és Krupárné Rakaczki Annának nagyon köszönjük a színvonalas felészítést!
Ezután következett Novák Írisz, aki szintén megcsillogtatta tehetségét. Fergeteges szaxofonjátékukkal szórakoztatták a közönséget felkészítő tanárával, Homoki Jánossal.
Bálunk célja ismét az volt, hogy iskolánk udvarát tovább gazdagítsuk! Egy olyan filagóriát szeretnénk a szülőkkel, ahol a gyerekek játszhatnak, vagy akár egy tanórát is meg lehet tartani. Nagyon köszönöm, köszönjük a sok-sok szülői támogatást, a pedagógusok segítségét, a támogatójegyeket, melyeket nemcsak szülők vásároltak meg hála Istennek nagy számban, hanem külsősök is, sok-sok vállalkozó. Sokan fáradhatatlan lelkesedéssel és odaadással vettek részt a szervező munkában. Nagyon köszönöm a segítségüket, támogatásukat!
Böjte Csaba atya szavai jutottak az eszembe: „Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, s meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.”
Nagyon örülünk annak, hogy sokan úgy gondolják, úgy érzik, érdemes gyermekeink második otthonát szépíteni, fejleszteni. Miért teszik mindezt a szülők? A gyermekeikért!
John Cure így vall erről: „Meglepődnél (…), ha tudnád, hogy mennyire logikusan tudnak a gyerekek gondolkozni, és hogy milyen tökéletesen felépített világ van a fejükben, amit mindig újabb információval töltenek meg. Nem mondom azt, hogy tudatosan hoznak meglepően logikus döntéseket, de a bennük zajló események örök rejtélyt képeznek. És hihetetlenül bátrak, mert nem ismerik az igazi veszélyt, nem tudják felfogni a következményeket, és ez a bátorság viszi őket előrébb és teszi őket képessé, hogy felmásszanak akár egy olyan fára is, amire egy felnőtt nem lenne képes. Bízik a saját erejében és a fa jóindulatában. Hidd el (…), fogalmunk sincs, mi zajlik le ezekben az apró kisemberekben.”
És nekünk ezek a kisemberek a legféltettebb kincseink, akik előtt még ott az egész jövő, akiknek termékeny talajt kell biztosítania az iskolának. A Példabeszédekből vett ige szavaival köszönjük meg az önzetlen segítségét mindenkinek.
Egy pár nevet ki kell emelnem: – Köszönöm Soltészné Radi Évának a jegyek árusítását, mindennek a pontos, precíz vezetését – Mondreán Barbarának a gyönyörű asztali díszeket, Viszokai Vikinek a sok segítséget – Ferncziné Hajdú Mónikának és Olejnyik Évának a nagyon kreatív díszítést – Lengyelné Prokop Timinek a sok finomságot a tanári asztalra – Bucskóné Zsiros Bernadettnek és Bacsó Beátának a sok-sok szervezést és pakolást – Novákné Kállai Zitának a szervezés mellett a jegyek és támogatójegyek árusítását – És minden egyes szülőnek, pedagógusnak és támogatónak, akik mellénk álltak!
„Van, aki bőven osztogat, mégis gyarapszik… Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.”

Vaszilyné Veres Hajnalka

Skip to content