Select Page

A kikelet ugyan széllel, hóval, faggyal jött, de a nagyböjti elcsendesedés, a nagyhét fájdalmát követő húsvéti örömünnep után testben és lélekben megtisztulva, tavaszköszöntő bállal üdvözöltük a természet újjászületését az örök körforgásban.
Pacsai János atya vidám, közvetlen megnyitó beszédét követően sorra léptek színpadra az évfolyamok. Minden diák izgatottan várta, hogy társaival előadhassa a szépen begyakorolt zenés produkciót.
A hetedikesek éneke után a nyolcadikosok megköszönték dr. Krupárné Rakaczki Anna tanár néninek, hogy felkészítette őket a nyitótáncra. A végzősök elegáns keringője nagy sikert aratott, mindenki lelkesen tapsolta őket. Ezután felkérték a szüleiket, akik boldog meghatottsággal követték gyermeküket a táncparkettre, majd kezdetét vette a mulatozás. Alsósok, felsősök önfeledten ropták a táncot, köszönjük szépen Márkus Lászlónak és Homoki Jánosnak a változatos, jó zenét.
8 óra után kezdődött a tombolasorsolás. Sok értékes nyereményt kaptak a szerencsés nyertesek, de legjobban a 7. b osztályosok örültek, hiszen egy utazási utalvány gazdái lettek, amelyet Schellenberger Csaba bácsi ajánlott fel.
Nagy sikere volt a zsákbamacskának is, pillanatok alatt elkapkodták a gyerekek. Köszönjük szépen a felajánlásokat.
A tombolahúzás után még egy órát táncoltunk, beszélgettünk, majd pakoltunk. Köszönjük szépen a szülőknek a sok finomságot!
Nagyon jól éreztük magunkat ezen az első tavaszköszöntő bálon, köszönjük szépen Olejnyik Éva DIÖK patronáló tanárunknak a szervezést. Reméljük, hagyományt teremtünk, és jövőre is megrendezésre kerül ez az esemény.

Bucskó Veronika DIÖK-elnök (7.b) és Kiss Lilla Emma (7.a)

Megszakítás