Select Page

„…és fussuk meg kitartással az elénk állított versenyt, Jézusra tekintve…” (Zsidók 12:1-2)
Csak ebben a tanévben már számos sikeres eredményről számolhattunk be néptáncosaink házatájékáról. Legutóbb a Nyíregyházán megrendezett országos versenyen arattak fergeteges sikert, és 3. helyezést értek el!
Szeptembertől folyt a gondosan eltervezett, tudatos felkészülés Maier Reimond tanár úr vezetésével, dr. Krupárné Rakaczki Anna tanárnő segítségével. A táncok begyakorlása rengeteg kitartást, szorgalmat, lemondást, szervezést igényelt mind a táncpedagógusok, mind a gyerekek részéről. A testi-lelki fáradtságot napi szinten le kellett leküzdeni, hogy az előválogatóra küldött videófelvételeken a zsűri magas technikai tudással bíró, de vidám, könnyed táncosokat lásson, és úgy döntsön: ott a helyük az országos versenyen.
A csoport tagjai – Bucskó Veronika, Dávid Emma, Fűzi Fanni, Jaskó Hanna, Juhász Martin, Kiss Lilla Emma, Meczkó Magor, Mózes Orsolya, Török Lóránt, Zsiga Hanna – mindent beleadtak, a neves szakmai bírák követelményeinek teljes mértékben eleget tettek a szabadon választott és a kötelező táncuk során egyaránt. Ezen felül példát mutattak összetartásból, odafigyelésből, fegyelmezettségből. Közösségükből árad az öröm, a lelkesedés, a szeretet. Igazából mindent csak ezek által lehet jól csinálni. A táncot is.
Felsős művészetis tanulóink kicsi koruktól nagy elszántsággal és a néptánc iránti elkötelezettséggel járnak a próbákra. A sokéves munka meghozta gyümölcsét. Országosan ismert együttesek között szereztek hírnevet iskolánknak!

Köszönjük nekik, és szívből gratulálunk!

Makranczi Sándorné

Megszakítás